Erken Erişimdeki Workers & Resources: Soviet Republic, Satıştan Kaldırıldı

Bir oyuncunun telif hakkı iddiaları nedeniyle…

Workers & Resources: Soviet Republic adlı oyunu duymuş muydunuz sevgili Oyungezerler? Bir süredir erken erişimde olan ve bir aksilik olmazsa bu yıl içerisinde çıkış yapmasını beklediğimiz bir oyun kendileri. Tabii şu an karşı karşıya kaldıkları ve bu habere de konu olan anlaşmazlık, bu süreci sekteye uğratmazsa.

Soğuk Savaş döneminde Sovyet Bloğunda yer alan Doğu Avrupa ülkelerinde şehir planlama tecrübesini yansıtmaya çalışan oyunun, ilgi çekebilecek bir teması olduğunu söyleyebiliriz. Bazı takipçilerinin de oyunla duygusal bir bağ kurduğu görülüyor.

Hatta bu takipçilerden birisi oyunu epey sahiplenmiş; telif hakkı itirazıyla oyunun sitesini kapattırmak, bazı Youtube paylaşımlarını sildirmek ve en sonunda da oyunun Steam’de satıştan kaldırılmasını sağlamak noktasına vardırmış olayı.

Yapımcının konuyla ilgili paylaşımında, olayın detaylarına bir miktar değinilmiş. Söz konusu oyuncu, Workers & Resources: Soviet Republic’i daha gerçekçi oynamak için bir rehber hazırlamış ve bunun karşılığında yapımcı ekip kendisine oyuna katkı sunanlar ekranında yer vermeyi teklif etmiş. Sonrasında olaylar beklendiği gibi gelişmiyor, bu karardan geri adım atılıyor. Profesyonel yaşamında avukatlık yapan bu kişi de mesleki bilgisini oyunun ipini çekmek için kullanmaya karar veriyor.

Geliştirici ekip, sorunun çözümü için girişimlerde bulunmuş durumda.  Ne zaman sonuç elde edebilirler, bilemiyorum. Umarım bu sorun oyunun geliştirilme ve satışa sunulma sürecini sekteye uğratmaz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum