Escape From Tarkov'da Geniş Çaplı Ban Dalgası Başladı

Şimdiden 10.000 oyuncu banlandı

BattleState Games, Escape from Tarkov’un son güncellemesi ile birlikte sunucuları sıfırladı. Sıfırlama işleminin ardından çok daha fazla oyuncuya ev sahipliği yapmaya başlayan oyunun başı da haliyle hileciler ile derde girmiş durumda. Fakat geliştirici, ilk gün gelen 3000 kişilik ban dalgasının bugün 10.000 kişiye ulaştığını açıkladı.

BattleState yöneticisi Nikita Buyanov, Escape From Tarkov’un subreddit’inde yaptığı açıklamalar ile oyundaki hile sorunlarına ve “fırsatçılara” değindi. Stüdyonun kullandığı BattlEye sisteminin 10.000’den fazla oyuncuyu banladığını ifade eden Buyanov, sistemi geliştirmeye devam ettiklerini de vurguladı.

Bununla birlikte oyuna CS:GO ve LoL gibi oyunlardan da tanıdığımız oyun içi “rapor etme” sistemi gelecek. Bu sayede oyuncular şüpheli olduğunu düşündüğü diğer oyuncuları şikayet edebilecek. BattlEye sistemi bahsi geçen şikayetleri toplayarak inceleme yapacak.

Buyanov’un yaptığı açıklamada, BattleState’in fırsatçıları banlamaya başladığı ifadesi de bulunuyor. Paylaşılan detaylara göre Tarkov’un oyun içi pazarında bazı oyuncular gerçek para ile alışveriş yapmaya başlamış. Buyanov, stüdyonun buna asla izin vermeyeceğini ifade ederek bu kişilerin oyundan uzaklaştırılacağının da altını çizmiş.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum