eShop'taki Switch Oyunlarına Asgari Fiyat Zorunluluğu Getirildi

Artık sudan ucuza oyun satmak yok

Nintendo eShop'ta satılan dijital Switch oyunlarında artık asgari fiyat zorunluluğu var. Bu dijital mağazada bazen çok ilginç indirimler oluyor, bazı oyunların fiyatı resmen 0.01$'a kadar düşürülebiliyordu. Bunun da sebebi bu şekilde dev indirimler yaparak listelerin en tepesinde görünmekti, yani aslında yayıncı ve geliştiriciler bir bakıma Nintendo'nun eShop listelerindeki açıktan faydalanarak oyunlarını iyice görünür hale getiriyorlardı.

Nintendo ilk olarak oyunların bir peniye satılmasına yasak getirdi. Bir peni dediğimiz de resmen 10 kuruş, o kadar ucuz olabiliyordu yani bazı oyunlar.

Ancak Nintendo bununla da yetinmedi ve artık eShop'ta satılacak olan Switch oyunlarının minimum 1.99$ fiyat etiketi sahip olmasını gerektiriyor. Yani eShop'taki oyunlar ne kadar basit olurlarsa olsunlar, 15 liranın altına satılamayacaklar. Zaten yerel fiyat desteği olmadığı için dijital Nintendo oyunları bizler için oldukça pahalıydı, şimdi bir de buna minimum sınır getirilmesi durumu daha da kötü hale getirdi diyebiliriz. Steam'de bile indirim dönemlerinde 10 liranın altına bir çok kaliteli oyun alabildiğimizi düşünürsek, Switch sahiplerinin bu gelişmeden fazla memnun olmayacağını söyleyebiliriz.

Elbette bu alt fiyat sınırı oynaması ücretsiz oyunlar için geçerli değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum