Eski CDPR Geliştiricilerinin Yeni Oyunu Wanderlust, Ağustos’ta Geliyor

Wanderlust: Travel Stories, pek yakında bizlerle…

The Witcher’da baş hikaye tasarımcısı olarak görev alan Artur Ganszyniec ile proje yöneticisi olarak The Witcher: Enhanced Edition ve Dying Light’ta görev alan Jacek Brzeziński tarafından kurulan Different Tales adlı oyun stüdyosunun ilk oyunu Wanderlust: Travel Stories önümüzdeki ay çıkışını gerçekleştirecek.

İkili, stüdyolarını insan deneyimini keşfetmek üzerine anlatı oyunları (narrative games) geliştirmeye odaklanan bir stüdyo olarak tanımlıyorlar.

Wanderlust’ta 5 farklı karakter ile 6 kıtada 21 ülkeyi gezecek, görecek, keşfedeceğiz. 12 saatin üzerinde süreceği söylenen bu macera boyunca karakterlerimizi tanıyacak, onların dünya görüşleri hakkında fikir sahibi olacağız.


Söylendiğine göre; yaptığımız tercihler, yönettiğimiz karakterlerin ruh hallerini etkileyebilecek. Seyahat bütçesini yönetmek gibi gündelik meseleler bile karakterin hali, tavrı üzerinde etkiye sahip olabilecek. Hikâyeyi tamamlamak için kahramanlarımızın zihinsel ve fiziksel sağlıklarını korumak önem arz edecek.

Brzeziński, seyahat etmenin bütün bu stresine karşın oyunun rahatlatıcı bir deneyim olmasını hedeflediklerini söylüyor. Ayrıca, her bir karakterin, hikayelerinin sonunda ‘içsel olarak daha zengin bir insan’ haline geleceklerini de ekliyor sözlerine.

“Jacek ile The Witcher projesinde çalışırken tanışmamızın üzerinden 10 yıl geçti ve farklı tarzda (daha gerçek, ayakları yere basan ve insanoğlunun ortak deneyimlerine odaklanan) bir hikâye anlatmak üzere bir ekip kurmaya karar verdik” diyor Ganszyniec ve “Wanderlust, Jacek’in seyahat tutkusundan ve benim hikaye anlatma aşkımdan doğdu. Farklı bir şey yapmak istedik. Edebi deneyim ile oyunlar arasında bir köprü kurmak istedik” diye devam ediyor.

Dağtımcılığı Walkabout tarafından üstlenilen Wanderlust: Travel Stories; 28 Ağustos’tan itibaren bizlerle olacak.

YORUMLAR
MSelm
22 Temmuz 2019 19:47

İlgimi çekti istek listesine ekleyecektim, steam'e wanderlust yazdım, baktım 15 TL. Meğerse Wanderlust diye bi oyun varmış  zaten ;)

ilke_kurtlutepe
MSelm
23 Temmuz 2019 15:25

Parolamı Unuttum