Eski Tarz FPS Oyunu Toxikk Ücretli ve Ücretsiz Olarak Çıkıyor

1999'u özleyenleri alalım

Shadow Warrior ve DOOM gibi yapımlarla günümüzde eski tarz FPS’leri tekrardan yaşayabiliyoruz. Bu ruhu taşıyan yeni bir oyun da yolda.

Reakktor Studios tarafından geliştirilen Toxikk’in 90’lı yılların sonunda ve 2000’li yılların başında çıkan FPS oyunlarının ruhunu taşıdığı söyleniyor. Online odaklı olan yapımda günümüz oyunlarındaki mekanikler kendine yer bulamayacak. Ana odak, oyuncuların yeteneklerini ortaya koyması olarak belirtiliyor.

9 Eylül’de çıkışını yapacak Toxikk’i ilginç yapan etmenlerden birisi de çıkış stratejisi. “Madem eski tip bir oyun yapıyoruz, o zaman eski tarz bir demo da çıkaralım,” diyen geliştirici ekip oyununu ücretsiz halde de piyasaya sürecek. Ücretsiz sürümde tam sürüme sahip oyuncularla oynayabileceğiz ve o kişilere karşı bir dezavantajımız olmayacak. Herhangi bir mikro ödeme de yer almayacak ve tam sürüme kıyasla daha az sayıda harita gibi çeşitli eksiklikler olacak. Ücretsiz sürüme demo denmemesinin sebebiyse Valve’in “demodaki oyuncular tam sürüme sahip oyuncularla oynayamaz” kuralı olarak belirtildi.

Çıkış tarihinin açıklandığı video şu şekilde:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum