ESL'de Birçok CS:GO Koçunun Kamera Bug'ı Kullandığı Ortaya Çıktı

Ciddi yaptırımlar geliyor.

CS:GO’nun en büyük profesyonel liglerinden olan ESL’de hile skandalı patlak verdi. Organizatörler, oyunda oluşan kamera bug’ını kullanan koçlar olduğunu fark etti. Bahsi geçen isimler 6 aydan iki yıla kadar uzayan cezalar ile karşı karşıya.

ESL, bug’ın nasıl çalıştığı hakkında bir bilgi vermese de hatanın yarattığı avantaj ciddi problemlerin önünü açıyor. Şuradaki tweet’te görebileceğiniz üzere bug, koçlara haksız bir avantaj yaratıyor. Bir anda kilitlenen kamera, tüm site’ın 360 derece görüntüsünü verebiliyor. Aynı şekilde istenildiği takdirde bu kamera farklı yerlere götürülebiliyor.

İşin daha da ilginç yanı ise ESL’in durumun farkında oluşu. Yani iddialara göre bazı koçlar, maç esnasında bug’ı fark edince hakemleri uyarmış. Eski ESL baş hakemi olan Michael Slowinski, bu bug’ın “şans eseri” oluşmadığını da attığı tweet’in altına eklemiş. Yani ne yapacağını bilen bir kişi çok rahat şekilde bu bug’ı kullanabiliyor.

Gelelim cezalara… ESL, yaptığı detaylı araştırmanın sonucunda MIBR, Hard Legion ve Heroic takımlarının koçlarının bu bug’ı kullandığını keşfetti. Bunun sonucunda MIBR koçu Ricardo “dead” Sinigaglia 6 ay, Heroic koçu Nicolai “HUNDEN” Petersen 1 yıl, Aleksandr “MechanoGun” Bogatiryev ise iki yıl uzaklaştırma cezası aldı.

Takımların tamamı da ESL Pro Tour esnasında kazandıkları puanları ve para ödüllerini geri vermek zorunda kalacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum