Etkileşimli Filmlere Bir Yenisi Ekleniyor: The Complex

Mart sonunda çıkacak

Son yıllarda etkileşimli film (oyun) tarzında yapımlardan beğenilen örneklerin sayılarında bir artış olduğunu söylemek mümkün. Late Shift, Her Story ve Telling Lies gibi örnekler bu konuda ilk akla gelenlerden. Hatta Netflix’te bu meseleye eğilmeye karar vermiş ve Black Mirror Bandersnatch ile ilk adımı atmıştı. Önümüzdeki dönemde bu tür film/oyun örneklerinin artacağını söylemek mümkün. Nitekim, böyle bir yapım daha duyuruldu; The Complex pek yakında çıkış yapacak.

The Compex de Late Shift gibi çekimleri Londra’da yapılan bir yapım. Senaryosu, Hulu’nun The Handmaid’s Tale dizisinde de metin yazarı olarak görev alan Lynn Renee tarafından yazılmış; Kate Dickie, Michelle Mylett ve Al Weaver gibi oyuncular da rol almışlar. Londra'da gerçekleştirilen bir biyolojik silah saldırısı sonrasında bir laboratuvarda kilitli kalan iki biliminsanının hikayesi anlatılıyor.

Oynanışın diğer örneklerdeki gibi minimal olacağını söylemek mümkün. Yine bazı karar anları gelecek ve biz de sunulan seçeneklerden birisin tercih edip yolumuza devam edeceğiz veya bazı diyaloglarda bizim seçimlerimize göre karşımızdaki karakterin tutumu değişebilecek. Yaptığımız tercihler karakterimizin ‘kişilik statüsü” (personality status) ve diğer karakterlerle ilişkisi üzerinde etkide bulunacak. Bu da bizi 8 farklı sondan birine taşıyacak. Dolayısıyla oyunu 8 defa oynamak için bir gerekçemiz olabilir :)

The Complex, 31 Mart’ta Steam’de satışa sunulacak. Oyunun sitesine şuradan, Steam sayfasına da şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
İses
16 Mart 2020 13:36

Bu tarzlar oyun olarak adlandırıl mamalı. 

Parolamı Unuttum