EVO 2022'de Smash Bros Olmayacak

Nintendo böyle istemiş

2007 yılından beri EVO turnuvalarının vazgeçilmez serilerinden biri olan Super Smash, 2022 yılındaki etkinlikte yer almayacak.

The Evolution Championship Series (EVO) Twitter'dan yayınladığı mesajda Nintendo'nun Smash Bros'un bu yıl EVO'da olmasını istemediğini açıkladı.

"2007 yılından bu yana EVO etkinliklerinde unutulmaz Super Smash Bros anlarına şahit olduk. Nintendo'nun bu yıl mirası devam ettirmemeyi tercih etmesi hepimizi üzdü. Gelecekte yeniden Super Smash Bros oyuncu topluluğunu onlarla birlikte kutlamayı umut ediyoruz." diyor EVO yetkilileri.

Super Smash Bros.'un yer aldığı ilk EVO, 2007 tarihli turnuvaydı ve burada Ken Hoang Super Smash Bros. Melee turnuvasını kazanmıştı.

Nintendo turnuvadan neden çekildiğine dair herhangi bir açıklama yayınlamadı, ama Nintendo'nun geçtiğimiz kasım ayınmda eSpor markası PandaGlobal ile işbirliğine gitmesinin konuyla bir ilgisi olabilir. 18 Mart 2021'de EVO Sony Interactive Entertainment ve Endeavor girişimi tarafından satın alınmıştı. EVO, Sony'nin turnuva sahibi olmasının PlayStation dışındaki oyunların etkinliklerini etkilemeyeceğini söylemişti ama pratikte işler daha farklı gelişti demek ki.

En son EVO turnuvasını 2019 yılında görmüştük, 2020 etkinliği Covid 19 pandemisi yüzünden iptal edilmiş, geçen sene düzenlenmesi planlanan EVO 2021 ise cinsel taciz suçlamalarının gölgesi altında iptal olmuştu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum