Eylül Ayında Ne Oynasak?

Kuraklık bitiyor

Eylül ayı ile birlikte oyun dünyasının kurak günlerine elveda demeye hazırlanıyoruz. Yavaş yavaş hareketlenen sektörde bu ay her damara göre şerbet bulunuyor. Biz de bu ay bizleri heyecanlandıran oyunları sizler için derledik.

Gelin bu isimlere yakından bakalım

NBA 2K20 - PC, PS4, Xbox One, Switch (6 Eylül)

Bu ayın bir diğer spor tabanlı oyunu olan NBA 2K20, yepyeni grafikleri ve mekanikleri ile geri dönüyor. Son ana kadar Take-Two’nun yeni planları kulağa tatmin edici gelmiş olsa da son fragmanlar hepimizi biraz korkuttu.

Bildiğiniz üzere NBA 2K19, kariyer modundaki yoğun monetizasyon sistemleri sebebiyle yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Firma bunu yavaş yavaş düzenlemiş olsa da bol bol loot box tanıtımı ve kumarhane tanıtımına benzer bir video ile hepimizi endişelendirdi.

Yine de oyun ile birlikte gelecek yenilikler oldukça dikkat çekici. Daha güçlü savunma sistemi, yeni turnikeler ve daha tepkili kontroller, gelecek yenilikler arasında.

Şimdiden oyunun alacağı tepkileri tahmin etmek oldukça zor. Fakat oyun çıktıktan sonra içerikleri inceleme fırsatı bulacağız.


Gears 5 - PC, Xbox One (6 Eylül) 

Bu ay shooter oyunları sevenler için adeta bir fıstıklı baklava tadında. Aynı Borderlands gibi kendisine kült bir kitle oluşturmayı başaran Gears of War serisi, yepyeni oyunu ile bizleri adrenalin hormonuyla doldurmaya geliyor.

Şimdilik; GoW 4’teki JD Fenix, Kait Diaz, Demlont Walker ve efsanevi Marcus Diaz’ın oyunda olacağını biliyoruz. İlginç bir zaman çizelgesi izleyecek gibi görünen oyunda sık sık flashback yaşayarak hikaye parçalarına erişme imkanımız olacak. The Coalition’ın yöneticisi Rod Fergusson’a göre Gears 5’in hikaye modu şimdiye kadar yapılanın en büyüğü olacak.

Yeni horde modu, 3 kişilik Escape modu ve Arcade multiplayer modu ile gelecek oyun, çevrimiçi oyunları seven oyunculara da hitap edecek. Gears 5’te ne bir Season Pass ne de bir loot box sistemi bulunmayacak.

Borderlands 3 - Xbox One, PS4, PC (13 Eylül)

Pek çoğumuz Eylül ayını Borderlands 3 için bekliyor. Dünya çapında yoğun bir hayran kitlesine sahip olan Borderlands serisinin yeni oyunu, şimdiden 2019’un en çok satan oyunlarından biri olmaya aday.

Borderlands 2’den 5, Tales From The Borderlands’den ise 4 yıl sonrasını anlatacak oyunda oynanabilir 4 karakter bulunacak. Amara the Siren, FL4K the Beastmaster, Moze the Gunner ve Zane the Operative isimli karakterlerden birini alarak Lilith’in Crimson Raiders ekibine katılacağız. Eski oyunlardan sevilen yüzlerin de bulunacağı Borderlands 3’te yepyeni silahlar, yetenekler ve NPC’ler bizleri bekliyor olacak.Hepimizin merakla beklediği oyun 2020’nin Nisan ayına kadar sadece Epic Games Store’da satılacak. Tabi bu da Epic Store’a uzak duranlar için oldukça kötü bir haber.

Fifa 20 - Xbox One, PS4, PC, Switch (24 Eylül)

Sevin ya da sevmeyin, Fifa serisinin hala dünyanın en çok satan oyunlarından biri olması tesadüf değil. Aynı formülü yıllardır koruyup ufak değişimler ile hayatımıza geri giren seri, 2020 yılında önemli modların tozunu atmaya geliyor.

Bir süredir “para kazanma” tutkusundan (açlığı da olabilir) ötürü eleştirilen firma, para basan FUT kanadı ile ilgili geliştirmeleri ön planda tutuyor ve oyunun sevilen modları ile ilgilenmiyordu. Fifa 2020, bu kez uzun süredir istenen “Fifa Street” modu ile geri dönüyor. Volta Football adı verilen bu mod içerisinde farklı bölgelerde sokak futbolu oynamak mümkün hale gelecek. Kariyer modunda ve Pro Clubs modunda ufak değişiklikler yaparak hareketlenme yapmaya çalışacak Fifa, yeni top mekaniklerinin altını çizmeye devam ediyor.

“Her sene aynı oyun” eleştirilerine sıkça maruz kalan Fifa serisi, 2020 model versiyonu ile bunu değiştirebilecek mi hep beraber göreceğiz.

Stygian: Reign of the Old Ones - PC (26 Eylül)

Bu ay merakla beklediklerimiz arasında bir de yerli yapım var. Stygian: Reign of the Old Ones, bizleri Lovecraft evrenine taşıyacak ve bu karanlık dünyanın her köşesini gezmemizi sağlayacak.

Gerilim dolu bir rol yapma oyunu olacak Stygian, çizimleri ile dikkat çekiyor. Çok derin bir hikaye sözü veren Cultic Games ekibi, Kickstarter kampanyası ile 73.000€ toplamayı başarmıştı. Oyun ismini Great Old Ones’dan alıyor gibi görünüyor. Hikaye işleyişinin detayları henüz açıklanmamış olsa da Steam sayfasında görevimizin Erich Zann’ın lanetli kemanını kullanarak The Outsider’ı ekibimize katmak olduğu belirtilmiş.

Merakla beklediğimiz oyunun grafikleri, tasarımı ve hikayesi şimdiden bizi içine çekmeyi başardı.

Code Vein - PS4, Xbox One, PC (27 Eylül)

Vampirleri, post apokaliptik temayı ve JRPG türünü seviyorsanız birkaç aydır bu oyunu merakla bekliyor olabilirsiniz. Kendi türünde başarı yakalayan God Eater’ın arkasındaki ekip, yepyeni oyunları Code Vein ile bu ay karşımızda olacak.

Temelinde hack and slash, aksiyon ve RYO türevlerini barındıran Code Vein’in oldukça ilginç bir hikayesi de var. İnsanlığın beklenmeyen bir afet sonucu ortadan kalkmasının ardından etrafta sadece kan arayan Revenant’lar kol gezmeye başlıyor. Kan açlığına teslim olan Revenant’lar, Lost adı verilen hayalet benzeri yaratıklara dönüşüyor. Oyundaki ana karakterimiz de bir Revenant’a dönüşmüş. Geçmişi hakkında hiçbir şey hatırlamayan karakterimiz, insanlığın son parçasını Lost adı verilen kötülerden korumaya çalışacak.

Oyunun oynanış mekanikleri ile ilgili bol bol video paylaşan yapımcı Bandai Namco, bu konuda Dark Souls’dan epey etkilenmiş. Blood Veils adı verilen güçlerin ve çeşitli silahların kullanılabileceği oyun tüm platformlarda satışa çıktı.

Bu ay çıkacak oyunlar arasında Final Fantasy VIII Remastered, The Surge 2, Greedfall ve Link's Awakening Remake gibi özel oyunlar da bulunuyor. Tüm oyunları tek bir listeye sığdıramadığımız yeni aylar diliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum