Facebook, Beat Saber'ın Geliştiricisini Satın Aldı

Büyük F, Oculus'a yatırım yapıyor

Facebook, Beat Saber'ı geliştiren Beat Games'i satın aldığını duyurdu. Beat Games artık Oculus Studios bünyesi altında bağımsız olarak çalışacak. Bu da Facebook'un sahibi olduğu Oculus'un elini güçlendirmek için bu tür stüdyo alımlarına hız vereceğini gösteriyor, zira Facebook'un AR ve VR İçerik Direktörü Mike Verdu bu satın alımı 'yalnızca bir başlangıç' olarak tanımlamış.

Beat Games, Beat Saber'ı desteklemeyi sürdürecek, hatta Facebook'un sağladığı kaynak ve bilgi paylaşımı sayesinde içerik sunma işinin daha da hızlı olacağını belirtiyor Verdu.

Beat Saber geçen yılın mayıs ayında yayınlanan bir sanal gerçeklik ritm oyunu, kırmızı ve mavi ışın kılıçlarıyla müziğin ritmine uygun biçimde blok kesiyorsunuz diye özetlemek mümkün. Mantığı basit olsa da uygulamada inanılmaz başarılı bir oyun ve bu yüzden de pek çok VR ödülü aldı. Hatta The Game Awards'un bu seneki en iyi VR/AR oyunu dalının da en güçlü adaylarından biri kendisi.

Beat Games bu satın alımdan sonra stüdyo değiştirmeyecek, Prag'da faaliyet göstermeye ve Oculus dışındaki platformlar için de güncelleme yayınlamaya devam edecekler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum