Facebook, Resident Evil 4 VR'da Ashley'in Bazı Sahnelerini Sansürlemiş

Günümüz standartlarına uygun değilmiş

Resident Evil 4 VR, Oculus Quest 2'ye özel olarak bugün çıkışını gerçekleştirdi ve bu sayede oyuncular Resident Evil 4 hikayesini farklı bir perspektiften, VR olarak yaşayabilecekler. Ancak yeni versiyonun yayınlanmasıyla birlikte Facebook'un oyundaki Ashley'le ilgili bazı 'cinsel ima içeren' sahneleri sansürlediği de ortaya çıktı.

Ashley, Leon'a macerasının önemli bir kısmında eşlik eden, başkanın kızı.

Örneğin bir sahnede Ashley Luis'le tanıştığında Luis "görünüşe göre başkan kızını da balistik füzelerle donatmış" diyordu. Bu kısım VR portundan çıkarılmış durumda.

Orijinal oyunda Leon ile Ashley merdivenlerdeyken eteğine bakmaya çalıştığınızda bacaklarını kapatıyor ve Leon'a 'sapık' diyordu. Bu kısım da tahmin edebileceğiniz gibi VR'da yok. Benzer biçimde oyunun sonunda Ashley'in Leon'a "beni evime götürdükten sonra fazla mesai yapmamıza ne dersin?" şeklindeki sorusu da çıkarılmış.

Facebook bu değişikliklerin oyunu günümüz standartlarına uygun hale getirmek için yapıldığını söylüyor. "Bazı oyun içi diyalogları ve animasyonları günümüz kitlesine uygun olduğunu düşündüğümüz şekilde güncelledik" demişler.

"Günümüz standartları" kısmı tartışmaya açık elbette.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum