Fallout 76, Online Mı Olacak?

Sığınaktan bir kez daha çıkmaya hazır mıyız?

 Bethesda’nın yüz binlerce kişi tarafından takip edilen ilginç yayını dün sona erdi ve merakla beklenen açıklama yapıldı: Yeni bir Fallout oyunu geliyor ve adı ‘76’ olacak.

Fallout 76 ile ilgili elimizde şimdilik çok fazla resmi bilgi yok. Bethesda sürprizleri iki hafta sonra başlayacak E3’e saklamak istiyor olsa gerek. Fakat Kotaku’nun elde ettiği bilgilere göre, yeni Fallout oyunu tahmin ettiğimiz ya da beklediğimiz gibi olmayabilir.

Yeni Fallout Oyunu Duyuruldu! - Fallout 76

Kotaku’nun haber editörü Jason Schreier’ın Bethesda’daki kaynaklarından aldığı bilgilere göre, oyun her ne kadar artık alıştığımız Bethesda tarzı hikâye, görev ve açık dünya yapısına sahip olacak olsa da, bir çeşit online modu da içinde barındıracak. Schreier bu konu ile ilgili, ‘Eğer E3 öncesi iki hafta boyunca klasik bir tekli oyuncu Fallout oyunu için heyecanlanacaksanız, hâyâl kırıklığına uğrayacaksınız’ diyor. Fakat Shreier, aynı zamanda 'Fallout 76 komple online olacak' demekten de kaçınmakta. Bu bahsedilen online mekaniklerin oyunu ne kadar etkileyeceğini bilmiyoruz. 76, Rust gibi online oynanması gereken bir oyun da olabilir, Dark Souls gibi ekstra online dinamikleri olan da.

Schreier’ın kaynaklarına göre 76, ilk olarak Fallout 4 için bir online mod prototipi olarak geliştirilmiş. İptal edilen BattleCry oyununun ekibi ve kemik Bethesda Games Studios kadrosunun ortak emeği olan 76, yayınlanan fragmandaki detaylara göre 2102 yılında geçecek. Bu da, 76 ile 4 arasında 185 yıllık bir süre var demek. Yani bu bilgiye göre, Fallout 76’ta çok daha vahşi ve ilkel bir dünya bizi bekliyor diyebiliriz. Ayrıca, eski Fallout oyunlarını oynayanlar hatırlayacaktır; 2102 yılı aynı zamanda Richard Grey'in The Master olduğu ve Super Mutant deneylerine başladığı yıla denk geliyor.

Fallout 76; PC, PS4 ve XB1 için piyasaya sürülecek. Çıkış tarihi şimdilik belli değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum