Fallout 76 ve Battlefield V'in Dijital Satışları Beklentilerin Altında Kaldı

Etme bulma dünyası

SuperData Research Kasım ayının dijital satışlarıyla ilgili raporunu açıkladı (bu tür raporlar genellikle söz konusu ayı takip eden ayın sonlarında açıklanıyor) ve her ne kadar Fallout 76 ve Battlefield V kendilerine ilk 10 içerisinde yer bulmuş olsalar da, aynı serilerdeki önceki oyunlara göre daha düşük satış yaparak beklentileri karşılayamadıkları görülüyor.

SuperData'nın tahminlerine göre çıkışlarında Fallout 76 1.4 milyon, Battlefield V ise 1.9 milyonluk satış yapmış (buna hem konsol, hem de PC dahil). Bu ikisinin de satışları Fallout 4 ve Battlefield 1'in altında. Fallout 4 çıkışıyla birlikte 1.9 milyon satmış ve Bethesda'ya yalnızca üç gün içerisinde 100 milyon dolar kazandırmıştı. Oyun ilk haftasındaysa 12 milyonluk bir satışa ulaşmıştı. Fallout 76'nın ise bu sayıların yanına yaklaşması kolay kolay mümkün olmayacak gibi görünüyor.

Battlefield V'in de aynı çıkış dönemi içerisinde Battlefield 1'in sattığının yarısından az sattığı söyleniyor, hatta dijital satışlar rakibi Call of Duty: Black Ops 4'ün de yarısı düzeyinde kalmış. Battlefield V'in düşük satışlarının ardından EA ve DICE muhtemelen oyunun gelirini arttırmak adına mikroödemeleri devreye alacak. Sızan bilgilere göre Ocak ayının ortalarında (18 Ocak'ta) Battlefield V'e mikroödeme sistemi gelecek. Elbette daha önce açıklandığı üzere oyuna ilerlemeyi etkileyecek tarzda loot box ekleneceğini sanmıyoruz, bunlar kozmetik seviyesinde kalacak muhtemelen.

Bakalım bu iki önemli serinin bir sonraki oyunları yapılan hatalardan ders alabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum