Fallout'un Vault Kostümleri Neden Mavi Sarı, Biliyor Musunuz?

Mavi sarı oley

Oyun dünyasının en ikonik, en bilinen kostümlerinden birinin Fallout serisinin mavi sarı kostümleri olduğunu söylemek mümkün. Yani yolda bu renkte giyinmiş birini görsek artık aklımıza "hangi vault'tan geliyorsun yeğenim?" diye sormak geliyor, o kadar ünlü bir kombinasyon bu.

Fallout: New Vegas'ı geliştiren, gönlümüzün biriciği Obsidian Entertainment, The Outer Worlds için Game Informer'a verdiği röportajda (elbette konu dönüp dolaşıp Fallout'a gelmiş) bu renklerin arkasında yatan sebebi açıklamış ve böylece bir sır perdesi daha kalkmış. Öyle derin anlamlar falan bekliyorsanız sebebinin ne kadar basit bir şey olduğuna inanamayacaksınız :)

Palette başka renk kalmamış.

Doğru okudunuz, o güzelim kostümler palette başka renk kalmadığı için böyle olmuş.

Fallout serisinin orijinal yaratıcısı Tim Cain, yine bu serinin ardındaki dehalardan, tasarımcı Leonard Boyarsky'yle ilgili şunu söylemiş: "Sağladığım sınırlı palette kullanmadığı yalnızca iki renk kalmıştı. Eğer bu renkleri kullanmayacaksan paletten sileceğim dedim". İşte bunun ardından Boyarsky bu iki rengi Vault kostümü için kullanmış. Neyse ki geriye güzel renkler kalmış diyeceğim ama sanırım hangi iki renk kalmış olursa olsun, Vault kostümleri ikonikliğinden bir şey kaybetmeyecekti :)

Bakalım ileride The Outer Worlds'ten de paylaşabileceğimiz bu tür anekdotlar çıkacak mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum