Düzeltme: The Outer Worlds’ün Fiyatı Belli Oldu Gibi

Artı, eksi, çarpı, bölü, gölgede aynı

Game Awards 2018’de duyurulduğundan beri gerçek bir RYO’ya hasret kalan tüm oyuncuların yoğun ilgisine mahzar olan The Outer Worlds’ün yurtdışı satış fiyatı açıklandı.

Oyunun dağıtımcısı Private Division, Game Informer’a verdiği özel bir demeçte The Outer Worlds’ü hem dijital olarak hem de eski usul, DVD olarak piyasaya sürmeyi planladıklarını açıkladı. Bununla birlikte her iki sürüm de aynı fiyattan, 60 dolardan satışa sunulacak.

Oyunun DVD versiyonu tıpkı dijitalde olduğu gibi PC, PS4 ve Xbox One için çıkarılacak. Ancak dağıtımcı firma henüz çıkış tarihiyle ilgili bir bilgi vermiş değil.

Şimdi işin bizi ilgilendiren kısmı şu: Oyunun Türkiye dağıtımını kim yapacak? Private Division’ın şimdiye dek dağıtımını yaptığı tek oyun Kerbal Space Program. Yurtdışı satış fiyatı an itibariyle 40 dolar olan oyunun ülkemizdeki satış fiyatıysa 60 lira. Yani Steam’in bölgesel fiyatlandırma politikası gereği doları 1,50 kurundan alıyorlar. Bu hesaptan yola çıkıldığında The Outer Worlds’ün fiyatı da 90 lira olacakmış gibi görünüyor.

> Obsidian’in Yeni Oyunu The Outer Worlds’ten İlk Detaylar
> The Outer Worlds, Büyüklük Olarak New Vegas'tan Çok KOTOR 2'ye Benzeyecek

Tabii bu sadece bir tahmin. Private Division bir sürpriz yapıp kur bandını farklı alabilir. Ya da en kötü senaryoyla ülkemizdeki güzide dağıtımcılarımızdan biri araya girip oyunun Türkiye haklarını alabilir ve fiyatı 300-400 liralara çekebilir. Sonuçta işin içinde PS4 ve Xbox One da var.

Eh… her zamanki gibi sabır taşımızı oda sıcaklığında tutarak beklemek düşüyor bizlere. Bakalım dış dünyalarda gezinmek bize kaça patlayacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum