Far Cry 5'in Co-op Modunda Sadece Bir Oyuncunun Hikayesi İlerleyecek

Dying Light gibi diyebiliriz.

 Seriyi ABD topraklarına taşıyacak olan Far Cry 5 ile ilgili yeni detaylar su yüzüne çıkıyor. Oyunun en büyük artılarından biri olan co-op moduyla ilgili bir detay daha açıklandı.

Gamestar isimli Almanya merkezli bir internet sitesi, Ubisoft ile yaptığı röportajda co-op modunda sadece bir oyuncunun hikayesinin ilerleyeceği yönünde bilgi almış. Bu noktada Far Cry 5'i baştan sona co-op oynayabileceğimizihatırlatmam gerekli. Oyunu kuran kişi hikayede ilerleme kaydederken oyuna konuk olan arkadaşlarımız ise kendi hikayelerinde hiçbir ilerleme kaydedemeyecekler. Bu kulağa ilk başta kötü bir habermiş gibi gelse de bence değil.

> Steam Yaz İndirimlerinde Kaçırılmaması Gereken 10 FPS Oyunu

Dying Light'ta da aynı sistem mevcut aslında. Başarım edinebiliyorduk, ancak oyunu kim kurduysa onun hikayesi ilerliyor kendi hikayemiz ise yerinde sayıyordu. Hatta bu sayede aynı görevleri farklı şekillerde oynama şansı buluyorduk. Üstelik bu sayede başkasının hikayesine dahil olup ana karakterden yancıya dönüşmek gibi bir sıkıntı da yaşamıyorsunuz. Ek olarak topladığınız eşyalar ve tecrübe puanları sizinle kalıyor.

Bununla birlikte bu tip bir co-op sistemini beğenmeyenler de olabilir ve bunu da anlamak hiç güç değil. Neticede herkes aynı görevleri tekrar oynamak istemiyor. Arkadaşınızla birlikte ilerlerken bir yandan kendi oyununuz da o görevler tamamlanmış gözüksün isteyebilirsiniz neticede. Bilemiyorum sevgili Oyungezerler, bu tip bir co-op modu başarılı bir şekilde uygulandığında oyunu tekrar tekrar ve sıkılmadan oynayabiliyoruz. Dying Light bence bu durumun en başarılı örneği ve Ubisoft doğru bir karar almış diyebilirim. 

> Far Cry 5'te Mini Harita Yok, Peki Neden?

Oyunun çıkmasına da daha çok var aslında. Ubisoft bu aradaki zamanda alternatif co-op oyun kaydetme yöntemleri geliştirebilir. Bunu bir seçenek olarak bizlere sunabilir. 

Far Cry 5, 27 Şubat 2018'de PC, PS4 ve Xbox One için çıkış yapacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum