Far Cry 5'in Yazarı Mini-Haritanın Neden Kaldırıldığını Açıkladı

Ubisoft'a göre oyun daha sürükleyici olacak

Açık dünya keşfi, vahşi yaşamda gezinti ve gizli öldürme veya aksiyon dolu çatışma sunan Far Cry 5'in, önceki oyunlara göre en önemli farklarından biri mini-haritanın olmayışı. Geçtiğimiz günlerde, Ubisoft'un hem Far Cry 5'te hem de Assasin's Creed Origins'te mini-haritayı kaldırdığını yazmıştık.

Peki, ellerinde herhangi bir harita olmayacaksa, oyuncular gezinirken sorun yaşamazlar mı? Oyunun baş yazarı Drew Holmes'a göre, aslında bu olay oyunu daha sürükleyici bir hale getirebilir.

Holmes, GamingBolt ile yaptığı röportajda şöyle demiş, "Keşif olayına gerçekten 'ne yapacağımdan veya nereye gideceğinden emin değilim' anlayışıyla odaklanmak istiyoruz. Mini haritanın kaldırılması, ekranın küçük bir köşesine bakarak 'dünyada ne yenilikler var' dememeniz içindi. Aslında dünyaya dikkat etmeniz lazım, ve sanat departmanı sizi yönlendirmek için iyi işaretler ortaya koyarak iyi bir iş çıkartıyor. Nereye gideceğiniz konusunda sizi yönlendiren bir oyun daha az oluyor ve birçoğunuz 'nereye gitmek istiyorum, bugün ne yapmak istiyorum?' diyecek."

>E3 2017'de Far Cry 5'i 30 Dakika Oynadık!

Olmayacak mini-harita bazı oyuncuların sinirini bozarken, bu olayın sürükleyici özelliği hakkında söylenecek bir şey var. Sonuçta, gerçek hayatta herhangi bir felakete düşen insanların ellerinde kendilerini yönlendirecek bir harita bulunmuyor. Bakalım Ubisoft Far Cry 5'in mini haritasını kaldırarak oyuna daha sürükleyici bir hava katabilecek mi?

Baştan sona co-op oynayabileceğimiz Far Cry 5, 27 Şubat 2018'de PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum