Far Cry 5'in Hikaye Detayları Belli Oldu - İlk Görseller Ortaya Çıktı

Ubisoft, ana karakterimiz ve oyunun hikayesi ile ilgili ilk detayları sonunda bizlerle paylaştı.

 Duyurulduğu günden beri büyük bir heyecan fırtınası yaratan Far Cry 5'in hikaye detayları bir bir belli oluyor. 27 Şubat 2018'de PC, PS4 ve Xbox One platformlarında oyuncularla buluşacak olan oyun, aynı zamanda baştan sona co-op modunda oynanabilecek.

Biri çıkış fragmanı olmak üzere toplamda 5 fragman yayımlayan Ubisoft, aynı zamanda oyunun hikayesini de biraz daha detaylandırdı. Far Cry 5'te Montana/Hope County'de görevinin başına daha yeni geçmiş olan bir şerif yardımcısını oynayacağız. Hope County, kafayı sıyırmış üyeleriyle dikkat çeken Project at Eden's Gate isimli kıyamet günü tarikatı tarafından darmaduman edilmiş durumda. Tarikat, kasabayı ele geçirmeye çalışıyor ve işkence edip, kan dökmekten korkmuyor. 

Tarikatın başında ise Joseph isimli bir kişi bulunuyor. Kendisi ABD Hükümeti'nin çökeceğinden emin ve ailesiyle onun yolunu izleyenleri bu çöküşten korumak istiyor. Tabii adamın derdini böyle ifade edince sanki iyi bir niyeti varmış gibi gözüktü. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi kendisi kafayı sıyırmış ve kan dökmekten sanki zevk alıyor gibi. Kendini mesih ilan eden Joseph'in yanında ise erkek kardeşleri Jacob ve John ile üvey kardeşi Faith yer alıyor. Bu isimlerin hepsinin kutsal kitaplarda geçtiğinin de altını çizmek isterim.

Tarikat ile aramızda geçen savaşta yalnız değiliz en azından. Fragmanlardan gördüğümüz kadarıyla bizim tarafımızda Papaz Jerome, Pilot Nick Rye ve kasaba bir bara sahip olan Mary May gibi isimler yer alıyor. Papaz Jerome'un kilisesi tarikat tarafından saldırıya uğruyor ve kendisi de tabancasını, tüfeğini çekip saldırganları öldürüyor. 

Nick Rye ise babası ve dedesinin izinden giden bir pilot. Rye'ın babası ve dedesi ABD için savaşmış ve o da ülkesi için savaşmaya hazır durumda. Aynı zamanda yakında bir baba olacak. 

Mary May'in bu tarikatla olan asıl derdi ise babasının onlar tarafından öldürülmüş olması.

fc5-1fc5-2

fc5-3fc5-4

Ana karakterimiz ise Hope County'de kendi direniş grubunu oluşturmakla yükümlü. Bir sebeple Montana'nın bu bölgesinin dış dünya ile iletişimi tamamen kopmuş durumda ve dışarıdan hiçbir şekilde yardım gelmiyor. Yani bu tarikatı durdurmak bize ve direnişçilere kalmış.

Oyuncular Far Cry 5'te tarlalarda, ormanlarda, dağlarda ve nehirlerde bu tarikata karşı savaş verecek. Amerikan Muscle tipi arabalardan tırlara, ATV'lere, botlara ve seride ilk defa uçaklara kadar pek çok araç da oyunda kullanılabilir şekilde yer alacak. Hatta iddialara göre traktörler de kullanılabilir araçlar arasında yer alıyor. 

Davamıza hem insan hem de hayvan gruplarını katabiliyoruz. Hatta bir köpeğimiz de var ve bu köpek bize öldürdüğümüz düşmanlardan silahlar ve eşyalar getirebiliyor. Üstelik en başta da belirttiğim gibi oyunu baştan sona co-op oynama seçeneğimiz de olacak. Yani bu deliliğe karşı tek başımıza savaşmayacağız.

Far Cry 5'in bugün yayımlanan fragmanlarını buradan izleyebilirsinizOyungezerler!

Ubisoft'un E3 2017'yi boş geçmeyeceğini, 12 Haziran Pazartesi gecesi büyük bir konferans vereceğini de biliyoruz.

far-cry-5-10-sey-haberici

YORUMLAR
Parolamı Unuttum