FIFA 22, Diego Maradona'yı 'Yedek Kulübesine' Aldı!

Telif hakları yüzünden efsanevi oyuncu oyundan kaldırıldı

FIFA 2001 oynadığımız dönemlerde telif hakları ve buna benzer şeyler aklımızın ucundan geçmiyordu belki de. Fakat son yıllarda oyuncular sadece kendi haklarını değil, marka haline gelen isimlerini de koruma konusunda ısrarcı. İşte bu sebeple sık sık FIFA camiasından ilginç olaylar paylaşıyoruz sizlerle.

Bu kez ise durum, yeşil sahaların efsane isimlerinden Diego Maradona ile ilgili. FUT dünyasının "Icon" kartlarından olan Diego Maradona, yaşanan telif sorunları yüzünden yedek kulübesine çekilmek zorunda kaldı. Bundan böyle oyuncular paketlerden Maradona kartlarına ulaşamayacak.

İddialara göre durum aslında EA kaynaklı değil. Maradona'nın haklarının kimde olduğuna karar veremeyen Arjantin yetkili mahkemeleri, EA'in "yanlış hak sahibi" ile el sıkıştığını belirtiyor. Sorun çözülene kadar da EA oyunlarında Maradona'nın yüzünü görebilmek pek mümkün olmayacak.

Peki kim bu taraflar? İlk olarak EA'in haklı olarak el sıkıştığı Stefano Ceci'den bahsedelim. Ceci, oyuncunun eski menajeri olduğundan haklarının kendinde olduğunu iddia ediyor. Fakat mahkeme kararına göre Ceci bu tarz anlaşmalara varabilecek konumda değil. 

Maradona'nın avukatı Matias Morla ise yıldız oyuncunun "Diego Armando Maradona" markasını kendi şirketi Sattvica'nın kollarına bıraktığını iddia ediyor. Denkleme bir de Morla ve şirketini dava eden Maradona'nın kızları giriyor ve işler iyice arapsaçına dönüyor.

Belki de bir daha sahalarda benzerini göremeyeceğimiz bir efsanenin anısını yaşatmak yerine çıkar kavgasına düşmek, eminim Maradona'nın "tabutta rövaşata" çekmesine neden oluyordur...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum