FIFA, EA Sports FC'ye Rakip Olacak Futbol Oyunu İçin Kolları Sıvadı

FIFA isminin hakkını vereceklermiş

Electronic Arts ile FIFA'nın yollarının ayrılmasının ardından Electronic Arts yoluna EA Sports FC isimli futbol oyunu serisiyle devam edecek. Bu ayrılık sonrasında FIFA da boş durmayacak ve kendi adını taşıyan futbol oyunuyla karşımıza çıkacak.

FIFA'nın oyununun isimlendirmesi nasıl olur, oyuncular arasında kafa karışıklığına yol açar mı orası şimdilik muamma. Sonuçta FIFA 24 diye bir oyun görünce akla otomatik olarak EA gelecek, açıkçası yeni oyunla ilgili en çok merak ettiğim şey bu benim :)

Neyse... FIFA yaptığı açıklamayla EA'den ayrılmalarının üçüncü parti stüdyo ve yayıncılarla birlikte yeni futbol oyunları geliştirme imkanı vereceğini ve bunun da futbol ve oyun severler için daha fazla seçenek anlamına geleceğini söylüyor.

FIFA şu anda önde gelen oyun yayıncıları, medya kuruluşları ve yatırımcılarla ana seri bir FIFA oyunu için görüşmeler yaptıklarını ve bunun doğrudan EA Sports FC rakibi olacağını belirtiyor. 2024 yılında göreceğimiz bu yeni oyun öncesinde de bu yılın üçüncü çeyreğinden başlayarak "simülasyon harici" oyunlar da ortaya çıkmaya başlayacak.

FIFA başkanı Gianni Infantino, sadece resmi lisans taşıyan oyunların futbol taraftalarına hitap edeceğini söyleyerek tepkisini ciddi biçimde göstermiş durumda.

"Sizi temin ederim ki sadece isminde FIFA kelimesini taşıyan otantik, gerçek oyun futbol taraftarlarının ve oyun severlerin oynayabileceği en iyi oyun olacaktır. Küresel ve orijinal olan tek isim FIFA markasıdır. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25 ve FIFA 26 ve devamı - değişmeyen tek şey FIFA ismidir, bu sonsuza kadar değişmeden ve EN İYİ olarak kalacaktır."

Bakalım bu iddianın altını nasıl bir oyunla dolduracaklar, merakla bekliyoruz.

YORUMLAR
creepylord
11 Mayıs 2022 15:09

:D Abimiz tepki göstermiş göstermesine de çeyrek asırlık isim var ortada. EA resmi olarak FC falan da yapsa 24 çıktığında FIFA24 diye anacak insanlar.

Fifa'nın ortalıkta bu kadar EA'e ait eski Fifa isimli oyunu varken aynı adla oyun çıkarmasına izin vermeyebilirler bu arada. Yılları belirtiliyor olsa da hala satışta olan Fifa adı taşıyan ürünler var sonuçta. Fifa oradan gol yiyebilir gibi geliyor :D

Parolamı Unuttum