Final Fantasy 7 Rebirth ve Final Fantasy 16 Satışları Beklentilerin Gerisinde Kalmış

PS5'e özel çıkış yaramamış

Geçtiğimiz yıl, "Final Fantasy 16'nın Satış Performansı, Square Enix'in Beklentilerini Karşılamamış" başlıklı bir haber paylaşmıştık sizlerle. Şu tesadüfe bakın, şimdi de yanına Final Fantasy 7 Rebirth eklenip gelmiş.

Square Enix'in ne kadar önemli bir oyun firması olduğunu, Final Fantasy serisinin de JRYO denildiğinde ilk akla gelen serilerden olduğunu tekrar tekrar dile getiriyoruz. Böyle büyük bir firmanın böyle önemli bir serisinin yeni çıkan oyunlarının da yoğun bir ilgiyle karşılanması beklenir. Nitekim öyle de oluyor. Fakat son 2 oyunun gördüğü ilgi Square Enix'in beklentilerinin gerisinde kalmış.

Mayıs ayında gerçekleştirilen mali durum toplantısının raporu paylaşıldı. Raporda "karlar ne yazık ki beklentileri karşılayamadı" deniliyor.

"Mali yılın son çeyreğinde (2024'ün ilk 3 ayı kastediliyor) Foamstars ve Final Fantasy 7 Rebirth'ün çıkmış olmasına rağmen satışlar beklendiği kadar yüksek olmadı" şeklinde de bir tespit aktarılmış durumda.

Buradan anlaşıldığı kadarıyla, aynı mali yıl içerisinde çıkan Final Fantasy 16, Final Fantasy 7 Rebirth ve Foamstars'ın gelirleri Square Enix'i tatmin etmemiş. Her 3 oyunun da konsolda PS5'e özel çıktığı düşünüldüğünde, bu konunun masaya yatırılması beklenir. Öyle de olmuş gibi görünüyor.

Raporun devamında "çoklu platform stratejisine geçiş"ten söz ediliyor. "Daha fazla müşterinin, kataloğumuzda yer alan eski oyunlar da dahil olmak üzere, ana serilerimiz ve AAA oyunlarımızın keyfini çıkarabilmesini sağlayacak küresel bir ortam yaratacağız" denilerek de bu yönde adımlar atılacağı belirtiliyor.

FF16 sonrasında da aynı cümleleri duymuştuk ama ya önceden anlaşmaları yapıldığı ve hazırlıklar bu yönde olduğundan ya da platforma özel çıkışın etkilerini bir kez daha test etmek istediklerinden araya 2 oyun daha sıkıştırmış oldular. 

Bundan sonra sözü edilen strateji değişikliği hayata geçirilecek mi yoksa FF7 üçlemesinin son halkası da PS5'e özel mi çıkacak, bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum