Final Fantasy XVI'daki Dominant'lar ve Eikon'ları

Sihir gücüyle Eikon'a dönüşen insana Dominant denir

Clive Rosfield / Ifrit

Başlangıçta bir Eikon’un gücüne sahip olmayan Clive yine de küçük kardeşi Joshua’nın Phoenix gücünün bir kısmıyla kutsanarak onun şövalyesi (İngilizcesinde ‘Shield’ demişler ama Japonca seslendirmede Knight deniyor) olmuştur. Kaderin onun için ördüğü ağlarsa bambaşkadır ve Clive zamanla Ifrit’in vahşi alevinin Dominant’ı seçilir. Bu ve akabinde yaşanan olaylarsa oyunun muazzam genişlikteki öyküsünü oluşturuyor zaten.

Joshua Rosfield / Phoenix

Rosaria Dükalığı’nın lideri Elwin’in ikinci oğlu olan Joshua çevresindekilere hep iyilik ve nezaketle yaklaşan şirin mi şirin bir çocuk. Ama krallıklar arasındaki rekabet arttıkça onun Phoenix’le olan bağını tescilleyecek ritüelin yapılması gereği doğar ve zaten oyunun gidişatı da bu olay sonrasında hız kazanır. Joshua’nın en çok değer verdiği isimse abisi Clive ve köpeği Torgal.

Jill Warrick / Shiva

Clive ve Joshua’nın çocukluk arkadaşı olan Jill başka bir krallıktan getirilip Rosaria’da büyütülmüştür. İkiliye her adımda yardımı dokunan ve yanlarında olan Jill’in Shiva’ya uyanışıysa hayatının dönüm noktası olur. Kullandığı buz büyüleri diğer Eikon’lara ve ordulara kök söktürürken Jill’in yıllar sonra Clive’la yeniden karşılaşması ikilinin arasındaki ilişkinin bambaşka yönlere evrilmesine yol açar.

Hugo Kupka / Titan

Tam bir oportünist olan Dhalmakia krallığının ekonomik danışmanı Hugo Kupka ihtirasları doğrultusunda yaşayan bir adamken Titan’a uyanışı onu ülkenin politik ve askeri gücünün merkezine koymuştur. Devasa boyutlardaki Titan’a dönüştüğünde korkunç güçlenen Kupka tek bir hamlesiyle onlarca askeri dümdüz edebilir, büyük kayaları yerinden oynatıp coğrafyanın değişmesine neden olabilir. Onun varlığı tüm dünyanın üzerine büyük bir gölge düşürmektedir.  

Benedikta Harman / Garuda

Zorlu bir çocukluk geçirmesine rağmen kendi bileğinin gücü ve iradesiyle bir yerlere gelmeyi başaran Harman Garuda’nın rüzgâr güçlerine kavuşmasından sonra Waloed krallığında yükselir ve Kral Barnabas’ın en güvendiği figürlerden biri haline gelir. Zamanında Cid ile olan bağıysa her şeyin kaderini belirleyecektir.

Dion Lesage /  Bahamut

Kutsal Sanbreque İmparatorluğu’nun veliaht prensi Dion herkesçe sevilen görevine ve ülkesine sadık güçlü bir savaşçı ve İmparatorluğun Dragoon Şövalyeleri’nin de lideridir. Bahamut’un güçleri onun pek çok kez savaşları lehlerine döndürmesine yol açan caydırıcılıktadır. Onun Clive’ın macerasına dahil oluşu ve kendi öyküsündeki kahramanlıklarıysa uzun yıllar anlatılıp hatırlanacak cinsten.

Barnabas Tharmr /  Odin

Valisthea’nın Ash ve Storm isimli kıtalarından Ash’in tamamına hükmeden Waloed’in kralı Baranabas gerçekten korkulası bir figür. İsimsiz bir seyyah olarak geldiği Ash’te tüm düşmanlarını mağlup ederek kral olmuş hatta yaratığımsı orkları bile hükümranlığı altına almıştır. Odin’in her şeyi kesebilen kılıcına hükmettiği ve büyükçe bir ordusu olduğu için hep yakından gözlenir hasımları tarafından ama onun kurnaz doğası bazen sadece bekleyip doğru anda ölümcül darbeyi indirmenin daha doğru olduğunu bilir. Bu yüzden her daim tahmin edilemez bir lider olarak korkulup hürmet edilir.  

YORUMLAR
Parolamı Unuttum