Final Fantasy XVI’nın PC Versiyonunda Son Aşamaya Gelinmiş

Daha fazla bekletmeyecekler

Final Fantasy XVI, geçtiğimiz yıl Haziran ayında PS5’e özel olarak çıkmıştı. PC versiyonunun da geleceğini biliyorduk, fakat bunun ne zaman olacağı halen belli değil. Öte yandan bu bekleyişte son aşamaya geldiğimizi söylemek mümkün, en azından oyunun yapımcısı Naoki Yoshida öyle diyor.

Game Informer, oyunun 2. ek paketi The Rising Tide’ın çıkış tarihi yaklaşırken Naoki Yoshida ve bu ek paketin yönetmeni Takeo Kujiraoka ile bir röportaj gerçekleştirmiş. Bu röportajda Yoshida, oyunun PC versiyonunun çıkışı tarihini henüz açıklayamayacağını, ancak optimizasyonda son aşamaya gelindiğini söylüyor.

Yoshida bu aşamada, oyun için sistem gereksinimlerini belirlemeye, PC özelliklerini tespit etmeye çalıştıklarını ifade ederken, doğal olarak oyunun PC gereksinimlerinin bir miktar yüksek olacağını belirtiyor.
Oyunun PC versiyonu çıkmadan önce bir demo da paylaşılacak. Böylece sisteminizin oyunu oynamak için yeterli olup olmayacağını bizzat test edip görebileceksiniz.

Yoshida, oyun severlerden biraz daha sabır isterken, bekleyişin çok uzun sürmeyeceğini belirtiyor. 22 Mart'ta Boston'da gerçekleştirilecek  PAX East 2024'te Square Enix de bir Final Fantasy XVI paneliyle yerini alacak. Her ne kadar panel yeni ek paket The Rising Tide'a odaklanacak olsa da oyunun PC versiyonu ile ilgili bir açıklama da gelebilir, kim bilir. Merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum