Firaxis'in Tecrübeli İsimleri Yeni Bir Yaşam Simülasyonu İçin Stüdyo Kurdu

Nurtopu gibi yeni stüdyomuz hayırlı olsun

Firaxis'in tecrübeli isimlerinden Jake Solomon ve Will Miller, Midsummer Studios adındaki yeni oyun stüdyolarını açtıklarını duyurdu.

Jake Solomon Firaxis'te 23 yılk boyunca çalışmış bir isim. Modern XCOM oyunlarının kreatif direktörü olan Solomon'un stüdyodaki son projesi Marvel's Midnight Sun'dı.

Açılan bu yeni stüdyo yaşam simülasyonu türünde yeni bir oyun geliştirmeye başladılar ve stüğdyo bu oyun için "türe hayat kaynağı olacak" diyor. Solomon ise şunları söylemiş: "Oyunlardan en iyi hikayeler oyuncular tarafından yazılanlardır. Midsummer olarak biz de günümüz hayatının dramına odaklanan bir yaşam simülasyonu yapıyoruz, bu oyunda oyuncular sadece oyunu oynayarak bile anlamlı hikayeler yazacak, sonra da bu hikayeleri tüm dünyayla paylaşabilecekler."

Stüdyonun açılış haberini vermeden önce VGC'yer konuşan Solomon, Firaxis'i tamamen arkasında bırakmadığını da söylemişti.

"Yeni stüdyomuzda hepimiz ofisteyiz. Eski Firaxis ofisinde bir kat kiraladık ve işe aldığımız ilk kişi de Sid'in oğlu Ryan Meier'di. Firaxis herhalde "bu herif de neler yapıyor?" demiştir. Firaxis'ten bir çok kişiyi de işe aldık. Eski günler geçip gitmiş gibi hissetmiyorum" demiş Solomon.

Yeni bir yaşam simülasyonu oyununa ne kadar gerek var, orası tartışılır. Ama Midsummer'ın gelecekte ne gibi işler ortaya koyacağını merak ediyorum şahsen.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum