Firewatch Filmi Bir Kez Daha Şansını Deniyor

Bu sefer olacak gibi

Hikayesiyle büyük çoğunluğun beğenisini toplayan Firewatch 2016 yılında filmleştirilmek istenmiş ama bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Aradan 4 sene geçti ve Firewatch şansını beyaz perdede bir kez daha denemeye hazırlanıyor.

Daha önce Blindspotting ve Little Monsters gibi filmleri de yapan Snoot Entertainment bağımsız şirketi oyunun geliştiricisi Campo Santo ile Firewatch filmini çekmek için anlaşmaya vardı. İki indie şirketin bu anlaşması şimdilik oldukça umut vaat ediyor. 1989 yılında Wyoming'in yabanında geçen bir hikayeyi konu alan Firewatch'ta Henry isimli bir gözcünün radyo aracılığıyla üstü Delliah ile olan konuşmaları ve yaşanan tuhaf olaylara aradığı cevapları oynamıştık. Kişisel tercihlerin de önemli bir rol oynadığı oyunun film adaptasyonun tam olarak nasıl bir hikaye kullanacağını ise kestirmek güç.

2016 yılının Şubat ayında yayınlanan Firewatch o zamandan bu yana 2.5 milyonun üzerinde satmayı başardı. Filmde Snoot adına Keith Calder ve Jess Wu Calder yapımcı olarak görev alacak. Oyun firması Campo Santo'dan ise Sean Vanaman ve Jake Rodkin yapımcılık görevini üstlenecek. Her iki taraf da anlaşmanın gerçekleşmesinden dolayı duydukları mutluluğu dile getirirken Calder, filmin ileride televizyon dizisi olarak da karşımıza çıkabileceğinin sinyallerini verdi. Filmin kadrosu veya çekim tarihi ise henüz belli değil. 

YORUMLAR
zikinu
18 Ağustos 2020 19:30

Bağımsız oyun sektörünün en abartılmış oyununa film çekmezlerse olmaz zaten. 

Parolamı Unuttum