Fişi Çekilen Oyunlar Arasına Second Extinction Da Katıldı

Görünen köyler ve kılavuzlar üzerine hazin bir hikâye daha…

Oyun stüdyolarının nasıl oluyor da bazen bilebile lades denilebilecek durumlarla karşı karşıya kalabildiğini anlayamıyorum sevgili Oyungezerler. Belki sorun bendedir. Amma velakin beni yine böyle düşüncelere sevk eden bir haberimiz var; Second Extinction da fişi çekilen oyunlar arasında yerini aldı.

Dinozor avladığımız bir çok oyunculu oyun olan Second Extinction, 13 Ekim 2020’de PC, 28 Nisan 2021’de de Xbox için erken erişime sunulmuştu. Erken erişimden çıkış tarihi 20 Ekim 2022 olarak duyurulmuşsa da, sonrasında bazı teknik sorunlar gerekçe gösterilerek 2023’e ertelenmişti.

Systemic Reaction’dan gelen son açıklamayla, bu erken erişim sürecinin sonunu göremeyeceğini ve oyunun satıştan kaldırıldığını öğrenmiş olduk. Oyunun sunucuları da önümüzdeki yıl içerisinde kapatılacak.

Açıklamanın detaylarına girecek, ekibin oyunla ilgili neden böyle bir karar aldıklarına dair yaptıkları paylaşımı uzun uzun aktaracak değilim. Bugün olmasa yarın, yarın olmasa öbür gün, böyle bir tabloyla karşı karşıya kalınacaktı zaten. En azından kendi adıma daha en başından beri böyle bir son beklediğimi söyleyebilirim.

Bu, üzülmediğim anlamına gelmiyor elbette. Ne olursa olsun, bu oyuna emek veren geliştiriciler, buna ayrılan önemli bir kaynak ve elbette bu oyuna para harcayan oyun severler var. Bunun için üzgünüm. Amma velakin, büyüklü küçüklü birçok firmanın aynı hataya düşüyor olması da şöyle bir durup sorgulanması gereken konulardan birisi bence, siz ne dersiniz?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum