Fiyat Politikasıyla Tepki Çeken Paradox Barışmak İçin Oyun Hediye Ediyor!

Hediye oyun ya da 2 ek paketi alabilmek için 10 Ağustos'a kadar başvuru yapmanız gerekiyor!

 Steam Yaz İndirimleri öncesinde sahip oldukları oyunlara Steam, GOG ve App Store (Mac) üzerinden yaklaşık %50 civarında zam yapan ve oyuncuların büyük tepkisini çeken Paradox, özür dilemek ve kırdığı kalpleri geri kazanmak için oyun (1 tane) ya da 2 ek paket hediye ediyor!

Hatırlarsanız bu fiyat artışı ve tepki gösterilmesi döneminde Paradox'tan bir açıklama gelmişti. Açıklamada tepkilere büyük ölçüde hak verildiği, Steam Yaz İndirimleri sürerken fiyatları düzeltemeyecekleri için kampanyanın bitmesini bekledikleri, bu süre zarfında Paradox ürünü satın alanlara geri ödeme yapılacağı ya da orijinal fiyatla zamlı fiyat arasındaki tutarın geri ödeneceği belirtilmişti.

Devam etmeden şunu da belirtmeliyim ki o zaman haberi yaparken bir detayı atlamıştım. Geçmiş gitmiş, şimdi neden söylüyorsun diyebilirsiniz ama bir Oyungezer olmak ya da Oyungezer'DE olmak bunu gerektiriyor diye düşünüyorum. Atladığım detay şuydu: Yapılan açıklamada eğer geri ödeme yöntemi bulunamazsa bahsi geçen paranın mülteciler için kurulan bir hayır kurumuna bağışlanacağı belirtilmişti. Bunu bana hatırlatan ve hatamın farkına varmamı sağlayan "Koyu Beyaz"a teşekkür ederim ve sizlerden de özür dilerim.

Konuya geri dönersek; Paradox'tan yapılan açıklamaya göre oyunların fiyatları tekrar eski hallerine çekildi ve üç ay boyunca da böyle kalacaklar. Geri ödeme işine gelince; orijinal fiyat ve zamlı fiyat arasındaki farkın kişilere geri ödemesi neredeyse imkansız olduğu için "Biz en iyisi size oyun ya da ek paket hediye edelim." diye karar almışlar.

Buna göre; eğer 17 Mayıs'tan itibaren bir Paradox oyunu satın aldıysanız 1 hediye oyun ya da 2 ek paket talep edebiliyorsunuz. Bunun için şuradan ulaşabileceğiniz formu doldurmanız gerekiyor. Yalnız dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var ve bunların en önemlisi başvurular için verilen son tarih! 9 Ağustos'u 10 Ağustos'a bağlayan gece, TSİ 01:00!


Başvuru yapıp hediye talep edebilmek için bahsi geçen alışverişi Steam, GOG ya da App Store'dan dolar dışındaki bir para birimi ile yapmış olmanız gerekiyor. Ayrıca açıklamada Paradox'un izin verdiği Steam ürün anahtarı satıcılarından yapılan alışverişler de geçerli sayılmış ama bu izin verilen satıcıların kim olduklarını öğrenmek için Paradox'la iletişime geçmek gerekebilir.

Eğer oyununuzu Origin ya da Twitch üzerinden veya herhangi bir platformdan dolar ile aldıysanız başvurunuz kabu edilmiyor. Çünkü Paradox'un Origin'deki oyunları bu fiyat artışına dahil edilmemişti ve Paradox oyunlarının dolar üzerinden satılan versiyonlarında fiyat artışı yapılmamıştı.

Bu arada başvuru yaparken sizden şu bilgiler isteniyor:

  • Ürün sipariş numarası
  • Ürünü satın alırken kullandığınız para birimi
  • Ürünü satın aldığınız platform
  • Faturanın bir kopyası
  • E-Posta adresiniz

Tüm kriterlere uyuyorsunuz ve belirtilen tarihe kadar başvurunuzu da yaptınız diyelim. O zaman şu oyunlardan bir tanesini ya da ek paketlerden iki tanesini ücretsiz olarak talep edebiliyorsunuz.

Oyunlar:

  • Stellaris
  • Hearts of Iron IV
  • Crusader Kings 2
  • Europa Universalis IV
  • Magicka 2
  • Tyranny

Ek Paketler (DLC):

  • HoI IV: Death or Dishonor
  • EU IV: Third Rome
  • CK II: Monks and Mystics
  • Stellaris: Utopia
  • Tyranny: Tales from the Tiers


Hediye oyun ya da ek paket talebinizde şöyle seçenekler ve kurallar da mevcut:

  • Hediyenizi, oyunu aldığınız platform ya da diğer bir platform üzerinden alabilirsiniz. (Steam, GOG ve App Store)
  • GOG üzerinden verilen tüm oyun ve ek paketlere sahipseniz ya da hediyenizi GOG üzerinden almak istemiyorsanız listedekilerden birinin Steam versiyonunu alabilirsiniz.
  • App Store üzerinden verilen tüm oyun ve ek paketlere sahipseniz ya da hediyenizi App Store üzerinden almak istemiyorsanız listedekilerden birinin Steam versiyonunu alabilirsiniz.
  • Listedeki tüm ürünlere Steam üzerinden sahipseniz hediye ürün anahtarı alabilirsiniz.
  • Kaç oyun ya da ürün satın almış olursanız olun, kişi başına sadece bir başvuru hakkı veriliyor.

Her şey tamam, başvurunuzu yaptınız ve iş hediyenizi almaya kaldı diyelim, ne zaman alacaksınız? Açıklamaya göre bu hemen olmayacak. Çünkü başvuruların incelenmesi ve işleme konması zaman alacağı için hediyelerin teslim edilmesinde 30 Eylül'e kadar zaman verilmiş.

Gelelim benim hem ilk açıklamayı, hem de hediye verme işini çok da samimi bulmama sebebime.

Fiyat artışı yapacaksın, tamam olabilir. Fakat bunu Steam'in büyük yaz indirimlerinden önce yapmayı çakallık olarak değerlendiriyorum. Çünkü 50 TL'lik bir oyuna %10 zam yapıp 45 TL satamazsın ama 100 TL'lik oyuna %50 indirim yapıp 50 TL'ye satınca satarsın. Ya da 75 TL'lik oyuna %40 indirim yapıp 45 TL'ye de satarsın. Burada dikkatinizi çekmek istediğim tüm bu hesapların aynı oyun üzerinden yapılması. Kısaca oyunu aynı fiyata satıyorsun fakat algıda seçiciliği kaşıyıp insanlarda sanki büyük bir indirimden faydalanıyorlarmış hissi yaratmaya çalışıyorsun. Ayrıca Steam Yaz İndirimleri'nin oyuncular açısından ne kadar büyük bir olay olduğunu ve birçok kişinin oyun satın almak için bu dönemi beklediğini, satışların bu dönemde tavan yaptığını da unutmayalım.

Durumun ne olduğuna siz karar verin, nasıl anladığınızı ve ne hissettiğinizi bizimle paylaşın sevgili Oyungezeler.

Not: Verilen tarihte ciddi bir hata yapıp Ağustos'u Temmuz sanarak (Evet, biri July diğeri August. Bunları nasıl karıştırdım ben bile anlamadım ve utancımdan yerin dibine de girdim.) gereksiz gider yaptığım için Paradox'a neden kızdığım konusunda başka birşey söylememe kararı aldım. Çünkü bu sefer iş, hatamı kabullenmeyip körü körüne haklı çıkma çabasına dönüşecek. Hata yaptım, özür dilerim dediğim yazıda yine ve bu sefer daha büyük hata yapmak...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum