Football Manager 2020 Plastiği Bırakıp Karton Kutuya Dönüyor

Miles Jacobson'dan açık mektup var

Football Manager serisinin geliştiricisi Sports Interactive ve yayıncısı SEGA ortak bir açıklama yaparak küresel ısınmayla mücadele kapsamında bundan sonra oyunlarının kutularında plastik değil, çevre dostu, geri dönüştürülebilir materyal kullanacaklarını açıkladı.

Stüdyo direktörü Miles Jacobson, Football Manager web sayfasında yayınladığı açık mektupta stüdyolarının geniş kitlelerce tartışılması gereken zor konulara değinmekten hiçbir zaman çekinmediğini, çevreye verilen zararların da bu konulardan birisi olduğunu söylüyor.

Stüdyonun çevresel ayak izini azaltmak adına verilen karara göre Football Manager 2020'nin standart versiyonun kutusu 'sektörde bir ilke' imza atacak ve şimdiye kadarki en çevre dostu ambalaj olacak. Stüdyo oyun sektörünün yoğun biçimde kullandığı plastik kutuyu bırakıp, güçlendirilmiş, %100 geri dönüştürülmüş elyaf ve karton malzemeden oluşan kutuya geçiyor. Ayrıca kutudaki baskılar da sebze ve su tabanlı mürekkeple basılacak, kutunun içerisinde geri dönüştürülmüş kağıt kullanılan bir kılavuz olacak ve kutu yine geri dönüştürülebilir jelatinle kaplanacak.

Bu değişikliğin, oyun satışları göz önüne alındığında her yıl 20 ton plastikten kurtulmak anlamına geldiğini de söylüyor Jacobson.


Jacobson sözleri arasında "şimdiye kadar biz de kutulu oyunlarımız için diğer tüm DVD yayınları gibi plastik kutu kullanıyorduk. Bundan 20 yıl önce içerisinde CD kutusu bulunan dev karton kutulardan daha iyi olsa da, yeterince iyi değildi" demiş ama ben bu konuda tam tersini düşünüyorum. Eskiden 'büyük kutu' olarak adlandırdığımız kutular eminim ki çevreye plastikten çok daha az zararlıydılar. Sonuçta içlerine illa CD kutusu konacak diye bir kural da yoktu, elimdeki çoğu eski karton kutulu oyunun bu bakımdan çok daha çevre dostu olduğunu düşünüyorum. Koleksiyon değerleri de cabası :)

Yine de bu Jacobson'ın mektubunu okuduğumda sektörün bir çember çizerek eski günlere dönmeye başladığını görmenin hoşuma gittiğini söylemeliyim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum