Football Manager 25’in Çıkış Tarihi Belli Oldu

Kasım sonunda buluşuyoruz

Sizleri bilemiyorum ama benim Civilization serisinden sonra en çok zaman harcadığım seri Football Manager serisi olsa gerek. Haliyle serinin yeni oyunu Football Manager 25’i de merakla bekliyorum. Sports Interactive’den gelen açıklamayla bu bekleyişin Kasım ayının sonunda son bulacağını öğrenmiş olduk.

FM 25 ile oyun motorunda bir değişikliğe gidiliyor bildiğimiz gibi, artık Unity motoruyla geliştirilen bir oyun o da. Dolayısıyla görsel ve teknik yönden seride önemli bir değişikliğe karşılık geldiğini söylemek mümkün.

Aynı zamanda seride kadın futbol takımlarının yer aldığı ilk oyun olacak. Bunun için 25 binden fazla oyuncunun bilgisinin yer aldığı bir veri tabanı kullanıldığı söyleniyor. Takip edenlerin bildiği gibi Premier Lig de tamamen lisanslanmış durumda.

Geliştirici ekip, bu gibi güncelleme ve geliştirmelerle FM25’in, serinin önümüzdeki 20-30 yılı için bir başlangıç noktası olacağını düşünüyor.

Bununla birlikte bu yıl serinin hayranlarını bir miktar üzebilecek detaylar da var. Mesela ülke takımlarının yönetilemiyor olması veya saha kenarından takıma seslenme gibi özelliklerin çıkarılmış olması can sıkabilecek adımlar.

Öyle ya da böyle, yine oynayacak, yine onlarca hatta yüzlerce saatimizi gömeceğiz o sanal yeşil çimlere :)

FM 25 PC ve konsol versiyonu 26 Kasım’da oyun severlerle buluşacak. Aynı gün Game Pass’te de yerini alacak. FM25 Mobile versiyonu da aynı gün Netflix’e geliyor. FM25 Touch'ın (Nintendo Switch) çıkış tarihi ise 3 Aralık olarak açıklanmış bulunuyor. Dört gözle bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum