Ford, Oyun ve Espor Sektöründeki Yatırımlarını Artıracak

Otomotiv devinden büyük adım

Amerikan menşeli otomotiv devi Ford, yakın zamanda oyun ve espor sektöründeki yatırımlarını "artırmayı" amaçlıyor. Firma henüz planlarını detaylandırmamış olsa da 20 Ağustos'ta kapılarını açacak Gamescom'da sorularımızın cevabını alma fırsatına erişeceğiz.

Geçtiğimiz yıllarda Forza Racing ile anlaşan ünlü üretici, Forza Racing Championship'in kazananına bir adet 2017 Focus RS hediye etmişti. Fakat firmanın o günden beri rekabetçi oyun sektöründe herhangi bir yatırımı bulunmuyor. Öte yandan firma, geçtiğimiz sene tanıttığı Ranger Raptor'u, Gamescom'da bulunan standına da getirmişti.

İşin ilginç kısmı ise firmanın aylar önce iş ilanı verdiği espor odaklı pazarlama pozisyonu oluyor. Amerikan menşeli firma "Ford markasını oyun dünyasına taşıyabilecek" birini bu işin başına geçirmek istiyor. Öyle ki iş açıklamaları kısmında bu kişinin Riot, Activision Blizzard, Epic ve Google Stadia ile iyi etkileşim kurması gerektiği de belirtilmiş.

Firmanın neler planladığını Gamescom'da görme fırsatımız olacak. Firmanın açıklamalarına göre Ford'un standında oyuncuları pek çok etkinlik bekliyor olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum