Fortnite'ın Mikro Ödemeleri Epic Games'e 1 Milyar Dolar Kazandırdı

Büyük para

Fortnite Battle Royale oynaması ücretsiz bir oyun olsa da Epic Games'e kazandırdığı gelir gerçekten de dudak uçuklatıyor. Sektörün önemli analiz firmalarından SuperData Research'ün yaptığı açıklamaya göre 2017 yılının Temmuz ayında çıkan Fortnite, bir sene içerisinde Epic Games'e mikro ödemeler yoluyla 1 milyar doların üzerinde gelir kazandırmış durumda!

Yayınlanan tabloda gelirdeki sıçramanın 2017 Eylül ayında yayınlanan Fortnite Battle Royale'e denk geldiğini rahatça görebiliyoruz. Özellikle de 2017 Ekim ve 2018 Şubat ayları arasında düzenli bir artış görünürken, Mart ayından sonra gelir bir anda uçuşa geçmiş diyebiliriz. Peki Mart ayında ne olmuştu? Fortnite yayıncısı Ninja, dünyanın en ünlü rapçilerinden Drake ile birlikte yayın yapmış ve yalnızca Twitch rekorlarını kırmakla kalmamış, oyunun çok daha geniş kitlelere de ulaşmasını sağlamıştı.

Elbette bu dönem (Nisan başı) ayrıca Fortnite Battle Royale'ın iOS'ta yayınlandığı dönem. SuperData'da gördüğümüz veriler oyunun PC, konsol ve mobil cihazlardaki tüm versiyonlarını hesaba katıyor. Oyunun iOS versiyonunun yalnızca birkaç gün içince 15 milyon dolar gelir getirdiğini düşünürsek grafikteki çıkış daha iyi anlaşılabilir.

> Fortnite: 5 Maddede 5. Sezon

> Yüzlerce Fortnite Oyuncusu Şikayetleri İçin Yanlış Epic Games'i Arıyormuş

SuperData'nın grafiği Mayıs 2018'de son bulmuş, yani aslında üzerinden geçen iki aydaki satışlar ve 5. sezonun başlamasının verdiği ivmeyi de hesaba kattığımızda gelirin 1 milyar doların çok üstüne çıkmış olduğunu tahmin etmek mümkün.

Oyun yaz aylarında Android için de yayınlanacak, bunun da yardımıyla elde ettiği gelirde bir kez daha sıçrama görmeyi bekleyebiliriz.

Fortnite şu an iOS, PC, PlayStation 4 ve Xbox One'da mevcut.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum