Fortnite Prosu, Hile Kullandığı Gerekçesiyle Ömür Boyu Ban Yedi

Son pişmanlık neye yarar?

Oyun dünyasının başı uzun süredir hileler ile dertte. Hileciler oynadığımız oyunlarda sürekli olarak karşımıza çıkıyor olsa da espor sahnesinin gelişmesi ile birlikte çok daha tehlikeli hale geldiler. Firmaların bu duruma karşı aldığı önlemler ise zaman zaman sonuç vermeyebiliyor. Özellikle profesyonel oyuncuların yüksek meblağlar ödeyerek anti-hile sistemlerinin arasından sızabilecek, kişiye özel hileler yaptırdığı biliniyor. Tabii bir yere kadar...

Bugün sizlerle paylaşacağımız hikaye de sadece Fortnite'ın değil, dünyanın en popüler espor takımlarından olan FaZe Clan oyuncusu Jarvis Kaye'e ait. Bir canlı yayında yanlışlıkla hile yazılımı kullandığını gösteren Kaye, Epic Games'ten ban yiyerek ömür boyu Fortnite üzerinden uzaklaştırılmış oldu. YouTube'da 2 milyondan fazla abonesi bulunan ünlü oyuncunun Epic tarafından dava edileceği de söyleniyor.


Son YouTube videosunda ağlayarak özür dileyen Kaye şu ifadeleri kullanıyor: "Tekli ve playground modunda aimbot kullandığımı gösteren bazı görüntüler yayınladım. Tek düşündüğüm bu videoların sizler için ne kadar eğlenceli olacağıydı. Fortnite'tan ömür boyu uzaklaştırılacağımı bilmiyordum."

Oyunda hile kullanan birinin ban yemesi oldukça doğal bir durum. Fakat Fortnite topluluğu bu cezanın biraz ağır olduğuna inanıyor. XXiF ve Ronaldo'nun resmi turnuvalarda hile kullanmasının ortaya çıkması ile birlikte bu ikiliye sadece 2 hafta ban verilmesini emsal gösteren bazı yayıncılar, aynı durumun Kaye için de geçerli olmasını öneriyor. 

Epic'in Polygon'a belirttiği gibi hileler pek çok oyuncunun oyundan keyif alamamasına sebep oluyor. Şahsen bu konuda Epic'in kararını destekliyorum. Siz neler düşünüyorsunuz?

Bu arada, Jarvis Kaye'in özür videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

 

YORUMLAR
SevişenBoğa
6 Kasım 2019 13:40

Bok ye köpek. Fortnite oynamıyorum ama bu ırktan birini görünce sinir oluyorum. Ağlamış bi' de sümsük. Bari yapıyorsan adam gibi kabullen.

semihdogan
6 Kasım 2019 12:18

Yanlız bebe özür vidyosunu da monetize etmiş. Bundan bile para kazanıyor. Vidyonun başı kıçı hep reklam. Hehe

AndryTR
6 Kasım 2019 07:49

Zerre üzülmedim, zerre de umurumda olmadı şahsen. Paşa eğlenip, YouTube üzerinden de ne kadar eğlendiğini gösterecek ve üstüe para kazanacak, peki hile ile oyundan soğuttuğu insanlar? Normal bir şekilde oyununu oynayıp, azıcık stres atmak için girip bunlar yüzünden daha da stres olanlara ne olacak?

 

Göz yaşı dökmesi, Fortnite oynayıp izlenme sayısı kasamayacak olmasından. Geliri azalacak diye. Diğer arkadaşlara katılıyorum ve boş duygu sömürüsü diyorum...

The Shadow
5 Kasım 2019 16:00

Nesi eğlenceliymiş pardon? Bunun gibi kişiler ile karşılaştığımızda biz hiç eğlenemiyoruz örneğin?

Umarım Epic Games sadece Ban cezası ile sınırlı kalmaz, en ağırından dava da açar.

skyfall
5 Kasım 2019 16:00

Hem hile kullan hem de ağlayarak duygu sömürüsü yap, ne güzel dünya anasını satayım. Bu online oyunlarda hile kullananlar nasıl zevk alıyor oyundan? Hile kullanmak tam bir ezikliktir. 

Parolamı Unuttum