Fortnite Yine Emote Davasıyla Karşı Karşıya

Geçmişin hayaleti

Epic Games bir kez daha Fortnite'ta kullanılan bir emote yüzünden davayla karşı karşıya kaldı. Özellikle de 2018-2019 yıllarında Fortnite'a bu konuda çeşitli davalar açılmıştı. 2 Milly, Alfonso Ribeiro ve hatta Orange Shirt Kid'in annesi dans figürlerini izinsiz olarak oyunda kullandığı için Epic Games'ten tazminat talep etmişti.

Bu sefer dava konusu It's Complicated emote'u. Bu harekette Charlie Puth'un 2017 tarihli şarkısı How Long içni Kyle Hanagami tarafından yaratılan dans koreografisinin izinsiz olarak kopyalandığı iddia ediliyor dava dilekçesinde.

Epic Games önceki yıllarda karşılaştığı davaların ardından işi sağlama almaya başlamış, kullanacağı dans figürleri için telif ödeyerek haklarını satın alma yoluna gitmişti. Ancak Hanagami kendisine çalışmasının kullanılması için hiçbir teklifte bulunulmadığını da söylüyor.

"Epic genellikle TikTok gibi dosyal medya platformlarında parlayan genç ve/veya daha az tecrübeli sanatçılara yaklaşıyor ve koreografilerini yok pahasına lisanlıyor. Tecrübeli bir iş adamı ve ünlü bir koreograf olan Hanagami yarattığı koreografilerinin değerini farkındadır ve Epic tarafından lisans için kendisine başvurulmamıştır" denmiş.

Hanagami'nin avukatı David Hecht bu davanın öncekilerden farklı olduğunu, çünkü Hanagami'nin kullanılan koreografisinin tescilli olduğunu söylüyor.

"Epic müvekkilimin çalışmasından haksız kazanç sağlamaktadır. Epic'in Kyle'ın tescilli koreografisini Fortnite Mağazasında bilgisi ve izni dışında satması tamamen adaletsizdir" şeklinde konuşmuş.

Hecht'in yayınlamış olduğu karşılaştırma videosu da son derece ilginç ve davanın ne kadar haklı olduğunu açıkça ortaya koyuyor:

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum