Forza Horizon 5'e Başlamadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey

Kalkışı ikinci vitesten yapacaksınız!

Forza Horizon 5 gümbür gümbür bir çıkış gerçekleştirdi. PC üzerinde ufak tefek sıkıntılar yaşamış olsa da şimdiden 10 milyon oyuncuya ulaşmayı başaran FH5, yılın en iyi oyunları tartışmasına da giriş yapmış bulunuyor. Biz de seriye uzak ve yeni başlayan okuyucularımızın atlayabileceği bazı ince detayları bir haberde derlemeye karar verdik.

İşte Forza Horizon 5'e başlamadan önce bilmeniz gereken 5 şey!

1) Harita Kullanımı, Yer İmgeleri ve Filtreleme

Forza Horizon 5'te sürekli olarak iletişimde kalacağınız navigasyon sisteminiz, oyuna yeni başlayanlar için biraz karmaşık gelebilir. Bu karmaşayı engelleyebilmek için filtre sistemini kullanmak en mantıklısı olacaktır. Örneğin gitmek istediğiniz bir hikaye görevini, tüm filtreler aktif olduğunda bulmanız imkansız hale gelebiliyor. Bu sebeple bu filtre sistemini kullanmak oldukça ideal. Fakat unutmayın, filtreleri kaldırdığınızda minimap üzerinde de görünmeyi bırakıyorlar. Yani çevrenizdeki ufak tefek şeyleri de kaçırabiliyorsunuz.

Haritanın bir diğer detayı ise "turuncu" renkteki yollar. Forza Horizon 5'te 500'den fazla kullanlabilir yol bulunuyor. Eğer siz de benim gibi "completionist" bir oyuncu iseniz gözünüz bu renkteki yollarda olsun zira bu renk, bu yolu daha önce kullanmadığınız anlamına geliyor.

2) Gözünüz Sezonlarda Olsun

Yeni nesil Forza'nın en sevdiğim özelliklerinden biri olan sezonlar, oyuna yeni başlayanların gözünden kaçırmaması gereken detaylardan. Bu sezonlarda topladığınız puanlar size muhteşem otomobiller kazandırabiliyor. Sezon görevlerinize ana menüden ulaşabilir ve bu görevleri yapmaya başlayabilirsiniz. Görevler arasında ufak tefek etkinlikler olduğu gibi, bazı çoklu oyuncu etkinlikleri de bulunuyor. Sezon boyunca toplayacağınız puanlar iki kademeye de ulaştığında o sezona özel modelleri kazanabiliyorsunuz.

3) Şans Çarklarını Toplamayı Unutmayın

Belki de oyunun en önemli gelir kaynaklarından biri şans çarkları. Yol boyunca biriktirdiğiniz yetenek puanlarını, araçlara özel yeteneklere harcayabiliyorsunuz. Fakat benim tavsiyem bu özelliklerden önce "süper şans çarkı" ya da "şans çarkı" bulunduran yetenekleri açmanız. Hatta internet üzerinde bunu bir gelir kaynağına çevirmenizi sağlayacak rehberler bulabilirsiniz. Ben süper şans çarklarını biriktirerek açmayı seviyorum ama burada tercih tabii ki size kalmış. 

Süper şans çarkı ve şans çarkı arasında da ciddi bir fark olduğunu söylemek gerek. Süper şans çarkları aslında tek bir pakette üç adet şans çarkı imkanı sağlıyor. Yani önceliğiniz, yetenek ağacında süper şans çarkı bulunduran modelleri keşfetmek. Benim favorim Willys Jeep.

4) Drone Modunu Kullanın

Özellikle kayıp araçları bulmanıza kolaylık sağlayacak drone modu, kısa sürede en yakın arkadaşınız olacak. Kayıp araçları bulmak için zaman zaman ormanlara ve karmaşık bölgelere girdiğiniz için otomobiliniz ile araştırma yapmak çok güç hale geliyor. Bu noktada devreye giren drone modu ile hızlı bir tarama yaparak aradığınız garajı bulabilirsiniz.

Dürüst olayım, drone modunun başka bir işlevi yok gibi. Fakat bu işte de çok başarılı değil. Yerden belli bir seviyede yükselebilen drone, etrafın kuşbakışı görünümünü sağlamıyor. Yine de yukarıda da söylediğim gibi özellikle kalabalık bölgelerde ciddi bir hayat kurtarıcı.

5) Evler En Büyük Yardımcınız

Forza Horizon 5'in en önemli detaylarından birini oyunun ilk birkaç saatinde atlayabilirsiniz. Çünkü kazandığınız kredileri otomobil almaya harcamak kulağa çok daha mantıklı geliyor. Fakat evler, oyundaki en büyük yardımcınız. Bu evlerin bazıları size günlük hediyeler sunarken, bazıları önemli özellikleri açmanızı sağlıyor. Örneğin Buenas Vistas'ı açmadan hızlı seyahat özelliğini kazanamıyorsunuz. Ya da Hotel Castillo'yu açarak her gün bir şans çarkı kazanabilirsiniz. Kısacası ev almayı unutmamanız gerekiyor.

YORUMLAR
creepylord
23 Kasım 2021 11:45

Turuncu renkli yollar ile ilgili bir düzeltme yapayım. Turuncu renkli yollar asfalt olmayan yol veya patikalar oluyor. Geçmediğiniz yollar daha transparan, koyu renkli olarak görünen kısımlar. Drone u kullanmayı ben de anca 5. oyunda akıl edebildim hakikaten işe yarıyor. :D

Parolamı Unuttum