From Software, Elden Ring'in İsim Haklarını Bandai Namco'dan Satın Aldı

Sadece isim hakları...

Elden Ring, dünya çapında 20 milyon kopya satarak From Software'in en başarılı oyunlarından biri olmayı başardı. From Software'in başarılı oyununun yurt dışındaki dağıtım işlerini ise bir diğer Japon stüdyo olan Bandai Namco üstlenmişti. Görünüşe göre oyunun isim hakları da Bandai Namco'ya aitmiş.

VGC ekibinin yeni keşfettiği patent başvurularına göre 2023 yılının Mart ayında, yani oyunun çıkışından tam 13 ay sonra, oyunun isim hakları el değiştirmiş. ABD Patent ve Marka Ofisi'nde keşfedilen bu yeni belgelerde Bandai Namco'nun oyunun tüm haklarını From Software ekibine devrettiği belirtilmiş.

Elbette meslektaşlarımız bu bildiriyi uzman avukatlara sorarak değerlendirmek istemiş. Uzmanlara göre ise bu devir teslim töreni sadece oyunun "isim haklarını" kapsıyor. Çünkü Elden Ring gibi telif hakkı korumalı projelerin haklarının devri sadece karşılıklı kontratlar ile el değiştirebiliyor. Bu değişimin de bizdeki KAP gibi platformlara bildirilmesine gerek duyulmuyor.

2022 yılında From Software'in asıl sahibi olan Kadokawa Corporation, Sony ve Tencent'e hisse satışı gerçekleştireceğini açıklamıştı. Bu satıştan gelecek yeni kaynaklar, From Software'in hem oyun geliştirme hem de dağıtım konusunda elini güçlendirmesini sağlayacaktı.

From Software adım adım bu noktaya geliyor gibi görünüyor.

YORUMLAR
Atlas Estrella
19 Şubat 2024 14:47

Benim minik beynim hiçbir şey anlamadı bu işten. Oyunu yaratan From Software. Dağıtım desen, internet üzerinden dağıtılıyor. Geliştiriciler neden hâlâ dağıtımcıya ihtiyaç duyuyor anlamıyorum. (Dedik ya, beyin minik diye.)

Anton
Atlas Estrella
22 Şubat 2024 19:40

Anlaşmaya göre değişiyor ama genelde dağıtımcılar pazarlama kampanyasını yürütüyor, platform sahiperli ile anlaşıyor ve onun ücretini karşılıyor, oyunun geliştirilmesi için bütçe ayırıyor falan. Kısaca çok iş düşüyor dağıtımcıya. Oyunu dağıtmak onun küçük bir kısmı


Parolamı Unuttum