Game Awards 2014’ten akılda kalanlar

Biraz da işin perde arkasına bakalım

Geçen seneki VGX rezaletinden sonra herkesin kafasında bu törenle ilgili soru işaretleri vardı. Evet, arkasında pek çok büyük destekçisi vardı ama işte… İnsan ‘acaba’ demeden edemiyordu yine de. Neyse ki beklenen olmadı ve henüz ilk adımı olmasına rağmen harika bir tören yaşattı bizlere Game Awards. Tören video oyunlarını öven oldukça görkemli bir videoyla başladı. Ardından önümüzdeki yılın Super Mario’nun 30. yaş günü olması şerefine Kuji Kondo çıktı sahneye ve bize Mario müziklerinden kısa bir resital sundu.

Miyamoto ve Hideo Kojima izleyenleri sempatik tavırlarıyla gülümsetti. Hemen sonra gelen Metal Gear Online videosu da izleyenleri bayağı güldürdü. Sonra Tim Schafer çıktı sahneye ve her zamanki esprili kişiliğiyle milleti kahkahaya boğdu. Conan O’Brian da kısa aralarda Clueless Gamer skeçleriyle izleyenleri güldürdü. (Seni dava edenleri umursama Conan, biz seni bu hâlinle seviyoruz.) En İyi Performans ödülünü kazanan Trey Parker’sa (South Park’taki zilyon tane karakteri seslendiren kişi) “Bu ödül video oyunlarının dünyadaki en muhteşem sektör olduğunun kanıtıdır. Çünkü video oyunları benim gibi insanların Kevin Spacey’i aktörlükte yenebileceği tek yerdir!” diyerek gösterdi sevincini.

Gecenin onur konuğuysa Sierra’nın kurucuları olan Ken and Roberta Williams’tı. 1979 yılında, henüz bilgisayarlar her eve girmemişken kurdukları oyun şirketiyle King’s Quest, Space Quest, Leisure Suit Larry, Phantasmagoria ve GabrielKnight gibi pek çok efsane yapıma imza atan ikili, “Oyun sektörünü bugün olduğu hâle getiren kişiler” olarak ödüllendirildi, ki bu hiç de yanlış bir tanım sayılmaz. Adventure ve FMV oyunlar başta olmak üzere pek çok teknolojiyi ilk kez kullanan Sierra olmuştu zamanında. Roberta Williams’ın Matt Korba’ya King’s Quest’teki kahramanın şapkasını taktığında törende duygusal anlar yaşandı.

No Man’s Sky’ın yapımcısı favori müzik grubunun 65 Days of Static olduğunu ve oyunun müziklerini onların yaptığını inanamadığını söylerken yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi. Ayrıca sıkı birer Zelda hayranı oldukları hepinizin malumu olan Imagine Dragons grubunun Kuji Kondo’yla sahneyi paylaştığı ve karşılıklı olarak birbirlerinin şarkılarını çaldıkları gösteri gerçekten de çok güzeldi. Imagine Dragons’taki her ekip elemanının rüyalarının gerçek olduğunu gözlerinden okuyabiliyordunuz.

İşte böyle… Hem güldük hem hüzünlendik derler ya, öyle bir tören oldu hakikaten. Onca oyun videosunun arasında bunlar gözden kaçmasın istedim. Umarım okuduklarınızdan ve izlediklerinizden keyif almışsınızdır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum