Game of Thrones'un Final Bölümü, Sopranos'un Rekorunu Kırdı

Final bölümünün reytingleri tavan yaptı

Game of Thrones'un 'Demir Taht' isimli final bölümünü iyiydi, kötüydü diye tartışaduralım, kesin olan bir şey varsa o da HBO'nun dünya çapında inanılmaz derecede popüler olan bu dizisini milyonlarca kişinin izlemiş olduğu.

Aslında Game of Thrones'un sondan bir önceki bölümü olan "The Bells" dizinin Amerika'daki izlenme rekorunu kırmış ve 18.4 milyon kişi tarafından izlenmişti. Geçen gün yayınlanan final bölümü ise bu rekoru da ileriye taşıdı ve bölüm 19.3 milyon izleyiciyle kendi rekorunu da kırdı. Yani dizinin finali, Game of Thrones tarihinin en fazla izlenen bölümü oldu. HBO diziyi televizyondan ve iki yayın servisinden yayınlıyor. Diziyi televizyondan canlı olarak izleyenlerin sayısı da 13.6 milyon olarak belirtilmiş. Daha önce HBO bünyesinde bu rekoru elinde bulunduran isim Sopranos'muş ve dizinin 2002 yılında yayınlanan 4. sezon ilk bölümü 13.4 milyon seyirci tarafından canlı seyredilmiş.

Elbette bu sayıya diziyi tüm dünyada izleyenleri ekleyebilsek ortaya çok daha net bir manzara çıkardı ancak kimi piyasalardan veri almak mümkün olmadığı için gerçek sayıyı bilme şansımız yok.

Eskiden, özellikle de 2002 yılında, bir diziyi yayınlandığı an seyretmenin tek yolu vardı, o da televizyon başında oturmak. O şekilde düşününce Sopranos'un elde etmiş olduğu başarı daha önemliymiş gibi düşünüyor insan. Şimdilerdeyse televizyon dışında da bir çok izleme kanalı var ve dizilere dair daha fazla reklama da maruz kalıyoruz. Yine de popüler kültür etkisi bile Sopranos'un rekorunun ancak kılpayı kırılabilmesini sağlamış, bu da ilginç bir detay.

YORUMLAR
kiine
21 Mayıs 2019 13:53

"Eskiden, özellikle de 2002 yılında, bir diziyi yayınlandığı an seyretmenin tek yolu vardı, o da televizyon başında oturmak."aklıma direk Kurtlar Vadisi geldi. Yanlış hatırlamıyorsam o da Türkiye'de çok fazla izleniyordu.

kiine
21 Mayıs 2019 13:53

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

sSnake
21 Mayıs 2019 13:43

Bir diğer deyişle 19.3 milyon izleyicinin aynı anda beyni yandı :s

Parolamı Unuttum