Game Pass Abone Sayısı 5 Ayda Yarı Yarıya Arttı

15 milyon kullanıcı

Microsoft, Game Pass abonelerinin sayısının 15 milyonu geçtiğini açıkladı. Bu sayı Nisan ayının sonunda 10 milyondu, yani sisteme yaklaşık 5 ay içerisinde 5 milyon yeni abone daha eklenmiş durumda.

Game Pass servisi 2017 yılının Haziran ayında yayın hayatına başlamıştı. Geçtiğimiz sene Haziran ayında ise Game Pass servisi ayrı olarak PC oyuncularıyla da buluştu. Servisin kazandığı ivmeyi bu tarihlere bakınca daha net görebiliyorsunuz; PC'nin de eklenmesiyle birlikte toplamda 3 yılda toplanan abone sayısı 10 milyonken, yılın daha yarısında buna 5 milyon yeni abonenin eklenmiş olması Microsoft'un doğru adımlar attığını göstergesi.

Microsoft geçtiğimiz günlerde Project xCloud'u Game Pass'e ekledi, Game Pass Android cihazlara da sunuldu, EA Play ile anlaşma yaptılar ve böylece Kasım ayında tüm EA kataloğunun da Game Pass kütüphanesine ekleneceğini öğrendik. Game Pass'in ilk günlerinde "100'den fazla oyun" reklamlarını hatırlıyorum da, kat edilen mesafe gerçekten de inanılmaz.

Dün ise yılın şimdilik en büyük bombası patladı ve Microsoft, ZeniMax Media'yı 7,5 milyar dolara satın aldı. Artık Bethesda'nın da tanınmış oyun ve serileri Game Pass'e eklenecek ve bundan sonra da Bethesda Game Studios, id Software, Arkane Studios, MachineGames, Tango Gameworks gibi stüdyoların yeni oyunları ilk günden Game Pass'te yerlerini alacak.

PC için Xbox Game Pass ilk ay için 5,90 TL, sonrasındaysa aylık 30 liraya çıkıyor. Aylık 45 liralık Xbox Game Pass Ultimate aboneliği içindeyse hem PC, hem konsol için ayrı ayrı Game Pass ve Xbox Live Gold bulunuyor.

YORUMLAR
darkrockv7
22 Eylül 2020 13:40

XBOX series s + gamepass ülkemiz için çok ama çok iyi bir fırsat oldu.

Parolamı Unuttum