Game Pass Abonelik Ücretlerine Büyük Zam Geldi

Tüm dünyada geçerli

Dün sabaha Netflix zammıyla uyanmıştık, bugün ise Game Pass zamlarıyla devam ediyoruz. Microsoft tüm dünyada tüm Game Pass seviyelerinin fiyatlarını artırmaya karar verdi. Buna ek olarak sistemde de bazı değişikliklere gidiliyor ki bunu zaten daha önceden tahmin etmiştik. Yeni sunulan Game Pass seviyesi, oyunları ilk günden Game Pass'e getirmeyecek.

Sistemdeki değişikliklerden önce dilerseniz bizi en çok ilgilendiren kısma, zamlara bakalım.

  • Yeni aboneler için Game Pass Ultimate'in aylık ücreti 209 TL'den 309 TL'ye yükseltildi. Bu neredeyse %50'lik bir zam anlamına geliyor.
  • PC Game Pass ayda 159 TL'den 209 TL'ye çıktı.
  • 12 aylık Game Pass Core ücreti 959 TL'ydi, 1399 TL oldu.
  • Bir aylık, üç aylık ve altı aylık Game Pass Core ücretleri ise 175 TL, 439 TL ve 699 TL olarak değiştirildi.

Bunlara ek olarak 12 Eylül 2024'ten itibaren Game Pass Standart adında en alt seviye abonelik türü sunulacak. Bu abonelik türü için belirlenen fiyat bir değişiklik olmazsa 209 TL. Bu seviyede "ilk günden Game Pass'te!" oyunları görmeyeceğiz, bu oyunlar sisteme sonradan dahil olacak. Dolayısıyla artık oyun reklamlarında "İlk günden Game Pass'te" demek yerine farklı bir cümle kullanacak Microsoft. Yani en azından şu aboneliğin ismini farklı bir şey seçebilirlerdi, her isimde Game Pass kullanarak işi çorbaya çevirdiler biraz.

Xbox Game Pass for Consoleartık yeni üyeler tarafından satın alınamayacak. Mevcut Xbox Game Pass for Console aboneleri ise aboneliklerini sürdürebilecekler ama 18 Eylül'den itibaren en fazla uzatma sınırı 13 ay olacak. Otomatik ödeme yenilemeyi kapatan oyuncular ise bir daha Xbox Game Pass for Console abonesi olamayacak.

Microsoft'un zaten Activision oyunlarını, özellikle de Call of Duty'leri Game Pass'e getirmesinin bir bedeli olacağını biliyorduk. İşte şimdi yavaş yavaş o bedeli görmeye başlıyoruz.

Game Pass'in değişikliklere dair yaptığı açıklamaları şuradan okuyabilirsiniz.

YORUMLAR
dacencoldfire
10 Temmuz 2024 15:16

Hemmen 159 dan tekrar 1 yıla tamamladım aboneliğimi, teşekkürler bilgilendirme için :)

Parolamı Unuttum