GDC 2020'de Yaprak Dökümü: Electronic Arts Da Yok

Etkinlik büyük yara aldı

16 - 20 Mart tarihleri arasında San Francisco'daki Moscone Center'da düzenlenmesi planlanan Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC) zor günler yaşıyor. Önce Sony Interactive Entertainment, Facebook Gaming / Oculus, dün de Kojima Productions etkinliğe katılmayacaklarını açıklamıştı.

Bugün bir açıklama da Electronic Arts'tan geldi ve EA de Corona virüsüne dair endişelerden dolayı GDC 2020'ye katılmaktan vazgeçti.

Electronic Arts ilk önce katılımı son derece kısıtlı tutacağına dair bir mesaj paylaşmıştı, ancak daha sonra resmi açıklamayla GDC 2020'de yer almayacaklarını duyurdular. "Corona virüsünün dünya çapındaki durumunu ve yeni bölgelerde artış gösteren vaka sayılarını yakından takip ediyoruz, çalışanlarımızın sağlığını korumak için zaruri olmayan seyahatlerin kısıtlanması da dahil olmak üzere ek önlemler almaya karar verdik. Bunun sonucu olarak GDC'ye katılımımızı iptal ediyor, diğer etkinliklere katılımımızı da sınırlandırıyoruz. Gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz." deniyor açıklamada.

EA'in açıklamasındaki 'diğer etkinlikler' kısmı da önemli, çünkü yıl içinde bildiğiniz gibi son derece önemli etkinlikler olacak ki bunlarda ikisi Haziran ayındaki E3 ve Ağustos ayındaki Gamescom. Eğer salgının hızı kesilmezse yıl içindeki tüm fuarların riske gireceği şimdiden belli.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum