Gears 5, Erişilebilirlik Tam Puanı Alan İlk AAA Oyun Oldu

The Coalition dersine çok iyi çalışmış

Gears of War 5, ya da asıl ismiyle Gears 5 yalnızca eleştirmenlerden tam not almakla kalmadı, oyunları işitme engellilerin erişebilirliğine göre değerlendiren CanIPlayThat.Com sitesinden de kusursuz biçimde tam not almayı başardı. Gears 5, bu başarıyı elde eden ilk AAA oyun olma unvanını taşıyor.

Oyun işitme engelliler ve işitme güçlüğü yaşayanlara yönelik özellikleriyle siteden 6 üzerinden 6 puan aldı. Bu değerlendirme oyunun ses seviyesi, ses dengesi gibi konuları dikkate almıyor; burada asıl nokta oyunun altyazılarının sahip olduğu derinlik.

Gears 5'in altyazı seçenekleri, farklı seviyede işitme güçlüğü yaşayanlar için birbirinden farklı ayarlar sunuyor. Altyazıların boyutunu da dilediğiniz gibi ayarlayabiliyor, sesin nereden geldiğini bile gösteren seçenekleri kullanabiliyorsunuz. Karakterlerin olaylara verdikleri işitsel tepkiler de altyazılarda kendisine yer buluyor. Homurdanmalar, çığlıklar gibi yan seslerden tutun da, konuşanların aynı odada mı, yoksa telsizde mi olduğunu bile gösteren detaylar, hoparlörlerin hafif bozuk ses iletimi bile dagil olmak üzere her türlü detayı altyazılarda görebilmeniz mümkün.

Gears 5, PC ve Xbox One için resmi çıkışını bugün gerçekleştirdi.

YORUMLAR
ugur_sezgun
8 Eylül 2019 12:36

Çok güzel hareketler bunlar. Ekran kartım sanırım ağlar Gears 5 i oynamak istesem o yüzden yanaşmıyorum yoksa game pass ultimate girişte çok uygun ve güzel fiyatla çok iyi bir kütüphane veriyor gears5 de dahil

arda-vila
7 Eylül 2019 10:52

Ama PC de onca grafik ayarına rağmen anti-aliasing seçeneği koymadıkları için oyunun içinde olan TAA anti-aliasing benim VA panel monitörümde ghosting ve smearing yaptığından bütün keyfim kaçıyor. TAA olup tek ghosting yapmayan oyun şimdiye dek Metro serisi sanırım.

anonymous
6 Eylül 2019 16:52

Bunlarin bir de Xbox Advanced Controller gibi bir seyi vardi, engellilere yonelik ilgileri guzel ve takdire deger.

Ayrica altyazinin boyutunu ayarlayabilmek icin bu kadar sene gecmesi mi gerekiyordu? Ilk Assassin's Creed'de altyazi bile olmadigini dusununce sasmamak gerek gerci ama The Order 1886'nin altyazilari o kadar kucuktu ki, playstation'i PC'ye gore ekrandan daha uzakta oynuyoruz bir de.

Parolamı Unuttum