Gears 5, Super Mario Galaxy'den De İlham Almış

İşte bunlar hep Nintendo etkisi

Gears of War serisi yeni oyununa geçtiğimiz aylarda kavuştu ve Gears 5'in oldukça güzel bir başarı elde ettiğini söylemek de mümkün. Baş kahramanının kadın olması, yarı açık dünya bölgeleri sunması gibi yenilikleriyle dikkat çeken oyunun kısmen Nintendo'nun sevilen oyunlarından Super Mario Galaxy'den esinlendiğini biliyor muydunuz?

The Coalition'ın başkanı Rod Fergusson, Montreal Uluslararası Oyun Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Gears 5'in robot destek karakteri Jack'i yaratırken Nintendo Wii'nin klasik oyunlarından biri olan Super Mario Galaxy'den esinlendiklerini söyledi. Super Mario Galaxy'de ikinci bir oyuncu oyuna katılabiliyor ve Wii Remote kullanarak yıldız parçaları toplayıp bunları düşmana fırlatarak onları sersemletebiliyordu.

Gears 5'te de yine benzer biçimde destek droneu Jack'i ikinci bir oyuncu kontrol edebiliyor ve düşmanları uzaktan sersemletebiliyor ve arkadaşlarını iyileştirebiliyor.

Fergusson, bu karakteri Gears serisini daha geniş bir kitleye hitap edecek şekilde yenileme amacıyla yarattıklarını ve bunu da en iyi yapan firmalardan birinin Nintendo olduğunu belirtmiş. "Yetenekleri ve hareketleri ana oyundakilerin tam tersi olan bu karakteri kasten yarattık, böylece oyunu oynayanlar farklı oynanış şekillerini tecrübe edebileceklerdi" diyen Fergusson haksız sayılmaz, üçüncü şahıs shooter oyunlarına yabancı olanlar bile bu karakteri kolayca kontrol edebiliyor.

Gears 5'in esinlendiği diğer oyunlar arasında God of War ve BioShock gibi isimler de var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum