GeForce Now Sunucuları Türkiye'ye Geliyor

Nvidia ile Turkcell işbirliğiyle

Nvidia'nın GeForce Now bulut üzerinden yayın servisi geçtiğimiz yıl Şubat ayında betadan çıkarak oyuncularla buluşmuştu ve bu sayede oyuncular sahip oldukları oyunları konfigürasyonları ne olursa olsun yüksek performanslı olarak oynayabiliyordu. Her ne kadar GeForce Now o dönem Türkiye'de de erişime açılmış olsa da Türk oyuncular yurtdışı sunuculara bağlanmak zorunda kalıyorlardı ve bu da haliyle performansı olumsuz etkileyen faktörlerden biriydi.

Webrazzi'nin haberine göre bugün yapılan açıklamayla GeForce Now servisinin sunucularının çok yakında Türkiye'ye geleceğini öğrendik. Turkcell ve Nvidia, GeForce Now sunucularını ülkemize getirmek için işbirliğine gitmiş durumdalar.

Servisin Türkiye'deki ismi "NVIDIA GeForce NOW powered by GAME+" olacak, çünkü GAME+ ismindeki yeni bir platform üzerinden hizmet verilecek.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

Dünyanın en popüler bulut oyun hizmeti NVIDIA GeForce NOW, GAMEPLUS iş birliği ile Türkiye sunucuları üzerinden hizmet verecek.

Güçlü donanıma sahip olmadan yüksek çözünürlükle, en yeni oyunları oynamayı vadeden bulut oyun hizmeti; kullanıcıların sunucularımızdaki en güçlü NVIDIA ekran kartları ve işlemci gücü ile çalışan sanal bilgisayarlara GeForce NOW platformu üzerinden erişip, burada işlenen oyunun kullanıcının cihazına stream edilmesi yoluyla çalışıyor. Yani artık oyun severlerin yüksek donanım gerektiren oyunları oynaması için iyi ekran kartları, yüksek performanslı işlemciler satın almasına veya oyunu indirmek için yeterli disk alanlarına sahip olması gerekmiyor. Bu teknoloji sayesinde düşük donanımlara sahip cihazlar üst düzey donanımlı birer cihaza dönüşüyor ve artık oyun oynamak, tıpkı bir içerik sağlayıcı platformdan film izlemek kadar kolay ve ulaşılabilir hale geliyor.

GeForce Now Türkiye sunucuları ilk etapta sınırlı sayıda kullanıcıya hizmet verecek. Sistemi ilk deneyenlerden olmak isterseniz GAME+ websitesi üzerinden erken kayıt oluşturabilirsiniz. Servisin lansmanı önümüzdeki aylarda gerçekleşecek, fiyatının ne olacağı ise merak konusu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum