Gelecek Olan Star Wars Oyunları Listesi

Dagobah'tan gelen force dalgası

May the 4th Be With You

Disney anlaşması sonrası Star Wars fırtınası her köşeden esmeye başladı. Marketlerde satılan kupalar, çantalardan tutun film, dizi, oyun akla gelebilecek her şeyin bir Star Wars edisyonunu görmeye başladık. Beni asıl ilgilendiren üç kısım filmler, diziler ve oyunlar ise biraz karışık bir durumda. Filmler belki Rogue One hariç gerçekten çok büyük bir hayal kırıklığı. Diziler Mandalorian ve Boba Fett ile fantastik bir başlangıç yaptı. Oyunlarda ise daha göreceğimiz çok fazla Star Wars macerası var ve belki de en heyecan verici olan kısım KOTOR yeniden yapımıyla da birlikte oyun kısmı.

Sadece KOTOR değil ufukta hazırlıkları devam eden çok sayıda Star Wars oyunu var. Bunlardan bazılarını resmen biliyoruz, bazıları ise gizli kapaklı şekilde ön hazırlıklarına devam ediyor. Bildiğimiz oyunlara şöyle bir göz atalım, Dagobah'tan başlayıp Tatooine'e kadar devam eden bu uçsuz bucaksız galaksinin bize vaat ettiği yeni maceralar nelermiş?

Star Wars: Hunters

Geçtiğimiz yıl duyurulan Hunters, Zynga'nın yapacağı bir mobil oyun. Epey geniş bir karakter havuzuna sahip olacak olan Hunters PvP tabanlı bir online arena brawler. Karakter havuzunda ceket içerisine girmiş iki Jawa'dan tutun, ışın kılıcı tutan bir droide kadar tuhaf tuhaf bolca karakter barındıran Hunters'ın ilgi çekici yanlarından birisi de Switch'e de çıkacak olması. iOS, Android ve Switch üzerinden oynanabilecek oyun şu an limitli bir şekilde iOS üzerinden deneme sürümünü gerçekleştiriyor. Tam sürüm çıktığı zaman ise elimizde her yerde oynayabileceğimiz değişik bir Star Wars oyunu olacak. 

Respawn'ın İsimsiz Star Wars Oyunu 

Yeni nesil Star Wars Battlefront oyunları özellikle ikinci oyunun facia şeklindeki pazarlama stratejisi sayesinde büyük bir hüsranla sonuçlandı. Star Wars oyunlarını tekelinde bulunduran EA anlaşması sona erdi ve bu sayede çok sayıda stüdyo yeni yeni Star Wars oyunları yapıyor. Lakin bu durum EA'nin söyleyecek sözü olmadığı anlamına gelmiyor. Star Wars Jedi: Fallen Order'ı da yapan Respawn yepyeni bir Star Wars oyunuyla karşımıza çıkacak. Şu an hakkında çok fazla şey bilmesek de Medal of Honor: Abone and Beyond'un da yönetmenliğini yapmış Peter Hirschmann'ın projenin başında olduğunu biliyoruz. 

Bit Reactor'un Star Wars Strateji Oyunu 

EA'nin özel anlaşması sona erdi ama EA asla Star Wars oyunlarından vaz geçmek gibi bir düşünce içine girmedi. Yeni bir oyun stüdyosu olan Bit Reactor'e bir strateji oyunu yaptıracak olan EA bu oyun hakkında da çok fazla detay paylaşmadı. Ancak yeni dönem XCOM oyunlarının sanat yönetmeni Greg Foertsch'in projenin içerisinde olduğunu biliyoruz. Bit Reactor'un kurucularından da olan Foertsch aynı zamanda EA ve Respawn ekipleriyle birlikte bu strateji oyununda doğrudan yetkili olacak. Henüz oyunla ilgili ne bir isim ne de bir yayın tarihi bilmiyoruz ama Star Wars hayranları epey bir süredir yeni bir strateji oyunun hayalini kuruyordu.

Jedi Fallen Order'ın Devam Oyunu

EA önümüzdeki dönemde resmen üç yeni Star Wars oyunuyla karşımıza çıkacak. Bunlardan üçüncü ise hakkında en fazla şey bildiğimiz Jedi: Fallen Order'ın devam oyunu. Aslında EA bu seriye Star Wars Jedi olarak bakıyor. Yani yeni oyun Fallen Order 2 değil de Jedi 2 şeklinde kodlanıyor. Tahmin edilebileceği üzere yine Respawn tarafından geliştirilecek olan üçüncü şahıs macera oyunu sayesinde Cal Kestis'in macerasına geri dönüş yapacağız. 2023 yılında çıkması beklenen oyunun hikayesi doğrudan Disney dizileriyle de aynı dönemi kapsıyor. Bu yüzden Star Wars Jedi 2, hayranlar arasında çok daha farklı ve özel bir beklentiye sahip. 

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake (KOTOOOOOOOOOOOOOOOOOR)

Uzun zaman önce çok uzak bir galakside geçen maceralar arasında belki de en özeline 2003 yılında tanıklık ettik. Knights of the Old Republic isimli bir BioWare RYO'su adını tüm Star Wars külliyatına altın harflerle yazmayı başardı. Aradan çok uzun zaman geçti KOTOR bu süre zarfında mobil cihazlara bile port edildi ve nihayet KOTOR yeniden yapımı duyuruldu. İlk etapta PlayStation 5'e özel çıkış yapacak olan KOTOR Remake'i yapacak stüdyo ise Aspyr. İşin en ilginç kısmı ise orijinal KOTOR 2003 yılında çıktığı zaman ilk etapta Xbox'a özel bir oyundu. Çok fazla şey değişim gösteriyor ama bilgisayar oyuncularının KOTOR'u bekleme sancısı hiç değişmiyor...

Star Wars: Eclipse

Geçtiğimiz yılın güz döneminde ilk kez yeni bir Star Wars oyunu gündeme gelmişti. Daha sonra son Game Awards sırasında Star Wars: Eclipse resmen duyurulmuştu. Ancak aradan geçen zaman Eclipse için güneş yüzünü pek göstermedi. Quantic Dream'in geliştireceği oyunun başına epey tatsız olaylar geldi. Stüdyonun yaşadığı çalışma şartları skandalının ardından oyunda çalışacak insan kalmaması nedeniyle Eclipse'in yayın tarihi ertelendi. Aksiyon temelli bir açık dünya oyunu olacak olan Star Wars: Eclipse için son konuşulan yayın tarihi ise 2027 ya da 2028...

Ubisoft Usulü Star Wars Oyunu 

The Division'ı yaratan stüdyo olan Ubisoft Massive yeni bir Star Wars oyunu duyurunca hepimiz çok şaşırmıştık. Özellikle bir çevrimiçi servis tarzında bir Star Wars hikayesi kulağa pek keyifli gelmiyordu. Ancak oyunla ilgili sonradan gelen haberler Massive'in planları arasında açık dünya bir Star Wars macerası olduğunu belirtmişti. Tam olarak Ubisoft usulü bir Star Wars oyunu bizleri bekliyor gibi gözüküyor. Massive'in kendi içinde şu an epey yoğun bir takvimi var. An itibariyle Avatar oyunu üzerinde de çalışan Massive ve Ubisoft cephesinden bu Star Wars oyunuyla ilgili henüz resmi bir yayın tarihi açıklaması gelmedi.

Skydance New Media Ve Amy Henning'in Star Wars Oyunu 

Listemizin sonuncu ve en taze oyunu Amy Henning'den. Özellikle Uncharted oyunlarıyla birlikte oyuncuların çok büyük hayranlığını kazanan Henning ve yeni stüdyosu Skydance'e yoğun bir ilgi var. Disney'in bir başka devi Marvel için de yeni bir oyun hazırlayacak olan Skydance'ın Star Wars oyunuyla ilgili ise neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz. Sadece iki tarafın da bu oyunu resmen duyurduğunu ve sinematik yönden zengin bir aksiyon/macera oyunu olacağını biliyoruz. Zaten özgeçmişinde Uncharted gibi bir oyun bulunduran Amy Hanım için "sinematik yönden zengin" kısmının altının dolacağından kesinlikle eminim. Aksiyon ve macera kısımları için ise tamamen yeni bir hikaye olacağı için biraz daha detay görmek gerekiyor. Bu yeni Star Wars oyununun da henüz resmi bir yayın tarihi yok.

Listeye şöyle bir bakınca daha şimdiden bolca büyük bütçeli Star Wars oyununun yolda olduğunu görmek epey sevindirici. Tabii herkesin beklentileri farklı ama KOTOR ile birlikte yeniden daha afili bir şekilde Darth Revan görecek olmak beni en çok heyecanlandıran haber. Onun yanı sıra büyük krizler yaşamasaydı Eclipse oyunu da epey umut vaat ediyordu. Listenin yanı sıra her an başka bir stüdyodan bambaşka bir Star Wars oyunu da duyurulabilir. Bakalım bu Dagobah'tan gelen force dalgası bizlere başka hangi sürprizlerin yolunu hazırlayacak?

YORUMLAR
Feyling
4 Mayıs 2022 13:14

Bugün bunlardan herhangi birini görsek çok güzel olur.

ZSoforu
Feyling
5 Mayıs 2022 22:56

Ve hiçbirini göremedik. E3 de iptal acaba ne zaman göstermeyi düşünüyorlar?

Feyling
ZSoforu
10 Mayıs 2022 13:52

Valla hype trenine binmeyin dediler dediler, hype yapacak bişey kalmadı ortada :D Bu yaz dijital sunumlarda gösterirler sanırım.


Parolamı Unuttum