Supermassive, Until Dawn’a Neden Devam Oyunu Yapmadıklarını Açıkladı

Haklı gerekçeler mi sunmuşlar, siz karar verin…

Until Dawn, belki de yapımcısının da beklemediği düzeyde başarılı bir oyun olmuş, kendine ait bir hayran kitlesi oluşturmayı başarmıştı. Öyle ki, hayranları bir devam oyunu geliştirilmesi beklentisine girmişti. Ancak Supermassive Games, bir devam oyunu yerine benzer yapıda bir başka oyunla, Man of Medan adlı projesiyle çıkacak oyunseverlerin karşısına.

Game Informer ile gerçekleştirdikleri bir röportajda, yola neden Until Dawn 2 ile değil de The Dark Pictures adlı yeni bir seri ile devam ettiklerini belirtmişler. Supermassive Games’in CEO’su Pete Samuels, ekibin Until Dawn 2 beklentilerinin farkında olduğunu, ama The Dark Pictures gibi farklı bir antoloji üzerinde çalışmanın, kısa sürede Until Dawn türünde daha çok proje ortaya koymalarına imkan vereceğini düşündüklerini söylüyor. “Hayranlarımızın beklentilerini karşılayacak ve bizim de sevdiğimiz türde daha çok ürün ortaya koymak, daha fazla hikaye ve daha fazla karakter sunmak, daha sık oyun geliştirmek” şeklinde özetlemiş kararlarının temel çıkış noktasını.

Man of Medan’ın yönetmeni Tom Heaton da The Dark Pictures’ın, ekibe korkunun farklı boyutlarını keşfetme imkanı verdiğini söylüyor. “Bir antolojide, yeni bir konu, yeni bir tarz ve bu hikayeye özgü yeni karakterle çalışmak için büyük bir fırsat söz konusu. Geçmiş karakterleri kullanmak gibi bir zorunluluğunuz olmuyor” demiş Heaton.

Yapımcı Dan McDonald ise, oyunun gidişatının ve sonunun oyuncuların tercihlerine bağlığı olduğu Until Dawn gibi bir yapım için devam oyunu yapmanın zorluğuna işaret etmiş. “Eğer devam oyunu yapacak olsaydık, kimlerin hayatta kalacağını bilmemiz gerekirdi. Belki bunu oyuncuların kayıt dosyalarından alabilirdik. Ama böyle bir devam oyunu yapmak istemedik. Farklı karakterlerle farklı bir hikaye sunmak istedik” diyor açıklamasında.

Belki Until Dawn hayranları için bir miktar üzücü olabilir bir devam oyununun gelmemesi. Ama onun yerine bu yaz aylarında PC, PS4 ve Xbox One için Man of Medan ile çıkacaklar oyunseverlerin karşısına. Bakalım bu oyun aynı etkiyi yapabilecek mi. Merakla bekliyoruz. Yakından takipteyiz.

YORUMLAR
osmanzi
9 Mayıs 2019 18:08

İşte ilkeli yapımcılık. Her şeyin devamını bekleyen cahil bir kitleye rağmen doğru kararı vermiş. Alkışlayın.

Parolamı Unuttum