Geliştiricilerin %18'i Şimdiden Yeni Nesil Oyunlar Üzerinde Çalışıyor

Yeni nesil hızla yaklaşıyor

IGN'nin State of the Game Industry 2019 raporuna dayanarak verdiği habere göre oyun geliştiricilerinin yüzde 18'i şu anda yeni nesil sistemler için oyun geliştiriyormuş. Raporda yaklaşık olarak 4000 geliştiriciyle görüşülmüş, yani örneklemin yeterli olduğunu söylemek mümkün. Görüşülen geliştiricilerin %16'sı hem mevcut, hem de yeni nesil konsollar için oyun geliştirdiklerini belirtirken, %2'lik bir kısım ise özel olarak henüz duyurulmamış platformlar için oyun geliştirmekte olduklarını söylemiş.

Geliştiricilerin %46'sı ise şu anda var olan platformlar için oyun geliştirmekte olduklarını belirtmişler. Ben de sizin gibi bu üçünün toplamının %100'den çok uzak olduğunun farkındayım, yani ortada bir de %36-37'lik bir kısım var. Onlar da "şu an bilmiyoruz" şeklinde cevap verenler.

Raporda bunun dışında da ilginç bilgiler var. Örneğin oyunlarını Nintendo Switch için de yayımlayan geliştiricilerin dörtte biri, Switch'teki satışların diğer platformlarının ortalamasının üzerinde olduğunu belirtmiş.

Geliştiricilerin %62'si bir sonraki oyunlarını PC'ye çıkaracaklarını söylerken bunu %32 ile PlayStation 4, %29 ile Xbox One ve %22 ile Nintendo Switch takip ediyor. Oyunlarını mobile çıkaracaklarını söyleyenlerin yüzdesi ise %35.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum