Geliştiricisinden Habersiz 1 Dolara Satılan Oyun Ortalığı Karıştırdı

Yeni bir dramaya hazır mısınız?

Oyun dünyasının dramatik hikâyelerini yazma görevi hep beni buluyor..

Bu sefer elimizde bir oyun, bu oyunun yayıncısı ve bağımsız oyunlar satan bir sitede iki tarafın da haberi olmadan 1 dolara satılan oyun StandPoint var. Kafanız karıştı değil mi? Neyse, ben de çözebildiğim kadarını açıklamaya çalışayım.

StandPoint, daha önce şansını Kickstarter ve Steam Yeşil Işık’ta denemiş bir oyun. Bu iki mecrada da başarı yakalamayınca, geliştirici ekip Unruly Attractions çareyi bir yayıncıyla anlaşmakta bulmuş. Bulkypix, Kotaku’nun referans verdiği üzere çoğunlukla mobil platformunda olsa da birçok oyunun yayıncılığını üstlenmiş bir firma ve ekibe destek çıkmış, oyunu finanse etmiş. Sonucunda da oyun Mart’ın başlarında Steam’de 12.99 dolara satışa çıkmış.

Ama bu süreçte yayıncıyla hukuki bazı sıkıntılar yaşayan Unruly Attractions ekibi, eş kurucu Nathan John’un belirttiğine göre hukuki bir anlaşmazlığa girmişler. Bu durum da bizi hafta başına, yani pazartesiye götürüyor.

Oyun IndieGameStand’in sayfasında bir dolardan satışa sunulmuş. Şu anda, ben bu haberi yazarken hâlâ satışta ayrıca. Tabii John bunu görünce derdini reddit’te paylaşmış. Bunun onayını kendilerini vermediklerini, en büyük kabuslarını yaşıyor olduklarını belirten geliştirici adım adım gelişmeleri insanlarla paylaştı reddit başlığında.

Bulkypix de Twitter üzerinden konunun kendilerinden bağımsız geliştiğini açıklayınca, geriye bir tek Plug-in Digital kalmış. Dijital oyun dağıtımı konusunda yoğun çalışmaları olan ve arabuluculuk yapan firma, konunun kendilerinden kaynaklandığını yine Twitter üzerinden belirtmişler. Hayır, şu noktada oyunun hâlâ satışta olması asıl kafa karıştıran durum. Eş kuruculardan John ise insanları oyunu almak istiyorlarsa kesinlikle almaları konusunda yüreklendiriyor. Oyuncuların eğlencesi, onlar için en önemli şeymiş bu noktada.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum