Genshin Impact'in Yapımcısı Şimdi De ''Temiz Enerji'' İşine Girdi

Evet, yanlış duymadınız

Oyun dünyasındaki önemli isimlerin farklı projeler üzerinde çalışması yeni bir durum değil. Son yıllarda Genshin Impact ile patlama yapan MiHoYo ekibi ise bu durumu altüst edecek bir proje ile karşımızda. İddialara göre yapımcı, gerçek bir nükleer fisyon reaktörünün üretimi için yatırım yaptı.

PanDaily isimli yerel gazetenin haberine göre MiHoYo, Çinli dev yatırım grubu NIO Capital'ın "dünyanın ilk minyatür Tokamak reaktörü" projesi için yatırımcı oldu. Şangay menşeli Energy Singularity isimli enerji şirketinin geliştireceği bu yeni teknoloji için "fisyonun yeni nesli" şeklinde bir tanım yapılmış.

Teknolojiyi nükleer füzyon ile karıştırmamak gerek. Ben de bir mühendis olmadığım için Google yardımıyla size ufak bir açıklama yapmaya çalışacağım. MiHoYo'nun da dahil olduğu bu fisyon projesi, temel olarak atomu ikiye bölme prensibi üzerinde çalışıyor. Füzyon olarak bildiğimiz süreç ise iki atomun çeşitli reaksiyonlar ile bir araya getirilmesi anlamını taşıyor. İkisi de birbirinden oldukça farklı süreçler kısacası.

Peki ama MiHoYo'nun temiz enerji ya da nükleer fisyon ile ne işi var? Eğer Genshin Impact oynadıysanız, oyunun açılış ekranında görebildiğiniz ufak bir terim var: "Tech Otakus Save The World". Bu terim MiHoYo'nun kendi sloganı olduğundan şirketin para kazandıkça deneysel projelere yatırım yaptığını görebiliyoruz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum