GGJ 2024 İstanbul İle 48 Saatlik Oyun Geliştirme Maratonuna Hazır Mısınız?

Oyun reçeli

Oyun geliştirme ile ilgilenenleriniz game jam’leri duymuşlardır. Her disiplinden geliştiricinin bir araya gelip, kendi aralarında takımlara ayrılıp, kısıtlı bir süre içinde, sıfırdan bir oyun geliştirmeye çalıştıkları etkinliklerdir bunlar.

İşte bu hafta başlayan Global Game Jam böyle bir etkinlik. İsminden de anlayabileceğiniz gibi 130’dan fazla ülkede, aşağı yukarı aynı anda, fiziksel alanlarda düzenleniyor. Türkiye’den katılmak isterseniz bu sene medya sponsoru olduğumuz ÜNOG Oyun Geliştirici Topluluğu başta olmak üzere birçok merkez bulmanız mümkün. ÜNOG’un etkinliği bu hafta sonu, 26-27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.

Game jam sevdalısı, ÜNOG topluluğunun bir parçası ve daha önce ÜNOG’un çevrimiçi GGJ organisasyonuna katılmış birisi olarak oyun geliştirme ile ilgilenen herkesin katılmasını şiddetle tavsiye ediyorum! Oyunlara en az sizin kadar kafayı takmış inslanlarla tanışıp, birlikte bir şeyler üretmek, aralarda da birbirinizin oyunlarını oynayıp geyik yapmak kadar keyifli bir şey yok bana sorarsanız. Hele bir de ortaya oynanabilir bir şey çıkarabilirseniz o pazar günün akşamı yorgunluğu ile beraber hissedeceğiniz gurur, tatmin ve mutluluk tarif edilemez.

Eğer yakınlarınızda bir merkez yoksa ya da evden çıkamayacaksanız hiç merak etmeyin! ÜNOG çevrimiçi organizasyonu ile imdadınıza yetişecek (zaten an itibari ile yer sıkıntısı nedeniyle fiziksel mekan dolmuş durumda)! Çevrimiçi etkinliğe kayıt olmak için yapmanız gereken tek şey ÜNOG’un Discord sunucusuna kayıt olmak.

Son olarak, oyun geliştirmeye yeni başlayan arkadaşların katılmasını özellikle tavsiye ediyorum. Şahsen game jam’lerde öğrendiklerimin haddi hesabı yok. Gerçek anlamda hem faydalı hem de eğlenceli ektinliklerden birisidir game jam. Hem ortada bir yarış da yok zaten. Amaç bir araya gelip eğlenmek. O yüzden gönül rahalığı ile gelip bir ekibe yamanabilirsiniz!

Global Game Jam’e katılmayacaksanız bile oyun geliştirme ile ilgileniyorsanız katılmanızı mutlaka tavsiye ederim. Oldukça aktif ve yardımsever bir topluluktur.

ÜNOG Oyun Geliştirici Topululuğu Nedir ve Neler Yapar ?

ÜNOG, 2017 senesinde kurulan, bünyesinde yüzlerce mühendis, tasarımcı, müzisyen hatta üniversite öğrencisi barındıran ve kurulduğu günden bu yana oyun sektöründe tecrübe ve bilgi paylaşımına imkan sağlamak ve Türk oyun endüstrisini daha nitelikli işler ortaya koyan bir endüstri haline getirebilmek misyonuyla çeşitli konferanslar, game jam'lar, atölyeler, sektör buluşmaları ve benzeri çeşitli aktiviteler düzenleyen bağımsız bir oyun geliştirici topluluğudur ve tüm bu faaliyetleri hiçbir kar amacı gütmeden gönüllü ekibiyle birlikte yapar.
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum