Advertisement

Ghost Of Tsushima Filminin Yönetmeni Sadece Japon Oyuncularla Çalışmak İstiyor

Chad Stahelski'nin düşünceleri güzel umarım pratiğe de böyle geçer

PlayStation oyunları yeni dönemde şanslarını hem beyaz perde hem de televizyon (çoğunlukla yayın servisleri) üzerinden denemeye hazırlanıyor. Sony'nin yeni girdiği bu yolda Uncharted biraz sönük bir başlangıç yaptı. HBO'nun Last of Us dizisi an itibariyle en yüksek beklentiye sahip olduğumuz içerik. Ancak benim kendi adıma oynarken çok büyük keyif aldığım Ghost of Tsushima'nın beyaz perde versiyonuyla ilgili de güzel umutlarım var.

John Wick serisinin yönetmeni Chad Stahelski'nin elinden izleyeceğimiz Tsushima'nın Hayaleti epey ilgi çekici bir iddia ile yeniden gündeme geldi. Collider'a konuşan yönetmen Stahelski, filmi mümkün olduğunca Japon kültürüne has ve otantik bir şekilde yapmak istediğini söyledi. Sony de bu konuda yönetmene tam destek vermiş. Başarılı yönetmenin açıklamaları şu şekilde;

"Bence eğer bu işi doğru yapabilirsek film görüntü olarak muhteşem olacak. Karakter merkezli bir hikaye olacak. Filmde harika aksiyon ve harika açılar için bir fırsata sahibiz ve açıkça söylemek gerekirse bunu tamamen karakterler üzerinden yapmak istiyoruz. Manası şu bu bir Japon hikayesi, Moğolların Tsushima adasını işgal etmesiyle ilgili. Sadece Japonlardan oluşan ve Japonca konuşan bir ekip lazım. Sony yönetimi de bu konuda bizim arkamızda. 16 yaşından beri Japonya'ya gidiyorum. Ülkeye karşı ayrı bir sevgim var. İnsanlarını, dillerini seviyorum. Sadece kendi dilimde yönetmenlik yapmak değil başkalarının dilinde ve kültürel olarak kafa yapımı değiştirerek bir şey yapmak özellikle batılı izleyiciler için de güzel bir atmosfer katacaktır."

Oyunda Jin Sakai isimli bir Japon samurayın adeta "yeminimi bozdum" diyerek gölgelerin içerisine saklanması ve bu süreçte tüm samuray gelenekleriyle de bir çatışmaya girmesine tanıklık etmiştik. Oyunun atmosferi ve kendine has havası o kadar iyiydi ki bütün oyunu Japonca dublaj ve Türkçe altyazı ile oynamıştım. Zaten Akira Kurosawa'dan da bolca esinti taşıyan oyunun bir de Kurosawa filtresi vardı. Chad Stahelski'nin bahsettiği tamamen Japon oyunculardan oluşan ekip eğer gerçek olursa filmin atmosferi de bir anda çok daha güzel bir noktaya gelebilir. Sony cephesi henüz Ghost of Tsushima filmi için bir vizyon tarihi açıklamadı. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum